Баклажани запечені з грибами



Ніжне, ситне, смачне блюдо з баклажанів з грибами під сметаною. Підходить в якості основної страви або як гаряча закуска.

Баклажани під сметаною

Часто в мережі можна знайти чимало рецептів, де баклажани під сметаною готують так, щоб надати овочам смак грибів! Так, саме смак грибів. Рецепти під назвою «баклажани, як гриби» користуються величезною популярністю.

Чи не занадто зрозуміло, звідки прийшло це бажання підмінити смаки. Можливо, рецепти гуляють з часів 90-х, коли багато продуктів були в дефіциті. Насправді, в нашому рецепті включені гриби, але завдяки технології приготування і інших інгредієнтів закуски, баклажани, практично, не відчуваються. У страві переважає грибний смак: ніжний, вершковий, ароматний.

Що знадобиться:

  • 300 гр. баклажан
  • 100 гр. печериць або білих грибів
  • 50 гр. не жирна сметани
  • 1 маленька цибулина
  • 2 зубчики часнику
  • рослинна олія
  • свіжа зелень
  • сіль, перець за смаком

Баклажани з грибами під сметанним соусом

Цибулю і часник нарізати дрібними кубиками й обсмажити на рослинному маслі.
Баклажани нарізати кубиками, додати до цибулі і прожарити протягом 5-7 хв.

Додати гриби нарізані соломкою або не великими скибочками, посолити і смажити до готовності.

Баклажани з грибами

Готові овочі викласти на деко, змащене олією, зверху рясно змастити сметаною або грибним соусом зі сметаною і запікати протягом 10-15 хв.

Баклажани на деку

Запечені баклажани присипати свіжою зеленню і подавати разом зі свіжою сметаною.

Якщо вам подобаються страви, приготовані з баклажанів, обов’язково спробуйте приготувати паштет з баклажанів з горіхами, який можна подавати як гарячу, так і холодну закуску до будь-яких страв.

Смачного!