Брауні – це шоколадний торт або тістечко, класика американської кухні. Вважається одним з найпопулярніших десертів в штатах, і не спроста! Це надзвичайно смачний десерт, до того ж рецепт приготування дуже простий.
Брауні – це самий шоколадний торт, який ви тільки можете спробувати. Якщо ви ніколи не могли насититься цим смаком, тоді вам неодмінно варто спробувати приготувати за рецептом!
Для шоколадних Брауні нам знадобиться:
- 130 гр. борошна
- 70 гр. порошку какао
- 50-70 гр. чорного шоколаду (якщо ви дуже любите солодке, тоді можна і цілу плитку шоколаду – 100 гр.)
- 200 гр. цукру
- 70 гр. вершкового масла
- 50 мл. знежиреного молока
- 1/4 ч. Л. солі
- 2 яєчних жовтки
- 1 яйце
- 1/4 ч. Л. ванілі
Як приготувати Брауні:
Розігріти духовку до 180 С. А поки духовка розігрівається, просіяти борошно через сито.
В окремому посуді змішати просіяне борошно з какао порошком і сіллю.
Збити віночком або ретельно перемішати.
Шоколад роздрібнити на дрібні шматочки.
Масло нарізати кубиком.
Скибочки чорного шоколаду і шматочки масла розтопити на водяній бані або за допомогою мікрохвильової печі.
Дати маслу і шоколаду охолонути.
Поступово засипати цукор і ретельно перемішати, щоб не було грудочок.
Додати 2 яєчних жовтки і ціле яйце в остиглий шоколад, а також ванілін і молоко. І акуратними рухами змішати всі інгредієнти.
Додати суміш до борошна з какао-порошком.
Ретельно змішати.
Форму змастити маслом і вилити тісто на дно, рівномірно розподіливши по периметру.
Випікати при 180 С приблизно, 20 хв. Перевірити готовність Брауні можна зубочисткою: проткнув центр торта перевірте зубочистку – вона повинна вийти, практично, сухий.
А поки випікаються Брауні, можете дізнатися нові рецепти з шоколадом, наприклад, ледачий шоколадно-ванільний пудинг або домашня нутелла.
Смачного!