Всім любителям дивовижного поєднання шоколаду та горіха настійно рекомендується спробувати приготувати цей простий шоколадний пиріг, рецепт якого описаний трохи нижче. Неспроста пиріг носить назву Негреня, адже і його зовнішній вигляд, і аромат викликає стійкі асоціації з шоколадом. Родзинка цього пирога полягає в додаванні м’якоті лимона в тісто, що надає освіжаючу нотку і просто карколомний аромат. У приготуванні беруть участь волоські горіхи, але якщо ви їх не дуже любите, то можете не додавати їх в тісто, а просто посипати готовий пиріг ними зверху. Також можна прикрасити шоколадний пиріг глазур’ю, вашим улюбленим кремом і різним їстівним декором. Можна ускладнити собі завдання, акуратно розрізавши пиріг на кілька пластів, кожен з яких просочити кремом, помістити тонко нарізані фрукти, шматочки сухофруктів. Вийде неймовірно ніжний і смачний шоколадний торт.
Простий шоколадний пиріг Негреня
шоколадний пиріг з горіхами рецепт
Складові:
- свіжі курячі яйця – 4 шт .;
- вершкове масло – 50 г (плюс для змащування форми);
- цукор – ½ склянки;
- борошно пшеничне – ¾ склянки;
- порошок какао – 2 ст.л .;
- волоські горіхи – жменя;
- розпушувач – 1 ч.л .;
- лимон – ½.
Процес приготування:
Насамперед потрібно взяти дрібне сито і просіяти через нього борошно, після чого акуратно змішати її з розпушувачем і какао-порошком. Тепер відставте отриману суміш в сторону і продовжите підготовку інших інгредієнтів.
Волоські горіхи необхідно довести до стану дрібної крихти. Зробити це просто, маючи під рукою блендер. Не потрібно сильно подрібнювати горіхи, нехай шматочки будуть різними за розміром, це додасть якесь зачарування торту. Вершкове масло розтопіть на водяній або паровій бані, після чого змішайте його з цукром. До маслу додайте курячі жовтки, по черзі і гарненько розітріть ложкою.
Отриману яєчну масу з’єднайте з борошном, потім туди ж додайте горіхову крихту і подрібнений лимон без шкірки. Його м’якоть можна подрібнити або за допомогою блендера, або за допомогою гострого ножа. До речі, необов’язково зрізати всі шкірку. Можна на тертці зняти цедру і використовувати в своїх цілях, а решту білу прошарок акуратно зрізати і утилізувати – вона марна і надає лише гіркоту.
Яєчні білки змішайте з цукром, що залишився і збийте міксером до появи стійких піків з піни. Тепер акуратно підмішати білки в шоколадне тісто.
Випікати шоколадний пиріг можна в силіконової або жерстяної формі. Попередньо її потрібно змастити маслом, а потім на 2/3 частині заповнити тестом. Духовку нагрійте до 180 градусів і відправте в неї форму, випікайте не менше 30 хвилин. Досить пропікся шоколадний пиріг чи ні, визначаємо традиційним способом – проколів дерев’яною паличкою. Суха поверхня палички без налиплого крихт говорить про те, що пиріг добре пропікся і зовні, і зсередини.
Дайте пирогу трохи охолонути у формі, після чого витягніть його і наріжте на порційні шматочки. Можна подати смачний шоколадний пиріг з горіхами до чаю, кави або разом з молоком для самих маленьких ласунів.