Шоколадний паску



З Великоднем завжди асоціюються повітряні паски зі злегка жовтуватим тестом всередині. Однак, це класика, а значить, базу можна доповнити різноманітними інгредієнтами, одним з яких стане шоколад. Шоколадний паску точно здивує і зацікавить всіх друзів і знайомих, так що за шматочком паски вишикується ціла черга. У смаку буде явно відчувати нотка шоколаду, така ж, як у Брауні або кексів. Особливо рекомендується скористатися даним методом великим сім’ям дітьми, які є найбільшими ласунами.

Шоколадний паску рецепт з відео

шоколадний паску

Додаткових добавок у вигляді родзинок або горіхів ця випічка не вимагає, так як сам шоколад вже є сильним ароматизатором. Однак при великому бажанні можна вмішати в тісто і жменю товчених волоських горіхів. Паска прикрашений білою помадкою зі збитих сирих білків – справжня класика, але мами страхуються і намагаються сирі яйця для дітей не використовувати. Тому шоколадна глазур – саме те!

Шоколадний паску рецепт

Як приготувати шоколадне пасхальне тісто і спекти паску

Свіжі (живі) дріжджі можна замінити на 7г сухих швидкодіючих. І, бажано взяти гіркий шоколад з високим вмістом какао.

Для приготування нестандартних пасок буде потрібно:

Складові:

  • 1/2 кг просіяного борошна;
  • 2 курячих яйця, але в одному потрібно тільки жовток;
  • 200 мл теплого молока;
  • 20 г пресованих дріжджів;
  • 25 мл рослинного масла;
  • 40 г вершкового масла;
  • 110 г цукрового піску;
  • 90 г хорошого темного шоколаду;
  • 2 столові ложки порошку какао.

Процес приготування:

Рецепт з каналу Я – ТОРТодел!