З Великоднем завжди асоціюються повітряні паски зі злегка жовтуватим тестом всередині. Однак, це класика, а значить, базу можна доповнити різноманітними інгредієнтами, одним з яких стане шоколад. Шоколадний паску точно здивує і зацікавить всіх друзів і знайомих, так що за шматочком паски вишикується ціла черга. У смаку буде явно відчувати нотка шоколаду, така ж, як у Брауні або кексів. Особливо рекомендується скористатися даним методом великим сім’ям дітьми, які є найбільшими ласунами.
Шоколадний паску рецепт з відео
Додаткових добавок у вигляді родзинок або горіхів ця випічка не вимагає, так як сам шоколад вже є сильним ароматизатором. Однак при великому бажанні можна вмішати в тісто і жменю товчених волоських горіхів. Паска прикрашений білою помадкою зі збитих сирих білків – справжня класика, але мами страхуються і намагаються сирі яйця для дітей не використовувати. Тому шоколадна глазур – саме те!
Як приготувати шоколадне пасхальне тісто і спекти паску
Свіжі (живі) дріжджі можна замінити на 7г сухих швидкодіючих. І, бажано взяти гіркий шоколад з високим вмістом какао.
Для приготування нестандартних пасок буде потрібно:
Складові:
- 1/2 кг просіяного борошна;
- 2 курячих яйця, але в одному потрібно тільки жовток;
- 200 мл теплого молока;
- 20 г пресованих дріжджів;
- 25 мл рослинного масла;
- 40 г вершкового масла;
- 110 г цукрового піску;
- 90 г хорошого темного шоколаду;
- 2 столові ложки порошку какао.
Процес приготування:
Рецепт з каналу Я – ТОРТодел!