Теплий салат з баклажанів з помідорами та базиліком
Разом з літніми днями приходить не тільки тепло, сонечко і гарний настрій, а й вражаюче достаток овочів і фруктів. Саме час, щоб запасатися вітамінами на зиму. Звичайно, як це зробити з ягодами і фруктами, ніхто не сумнівається. Але ось що корисного приготувати з сезонних овочів – знають не багато.
Одним з найпопулярніших літніх овочів вважається баклажан, він же синенький, бадріжан або Дем’янка. Сині смажать, тушкують, відварюють, маринують, готують баклажанну ікру, «гриби» з синенькі, заготовляють на зиму і так далі. Універсальність цього овоча дозволяє приготувати безліч смачних і абсолютно несхожих один на одного страв.
Більш того, баклажани не тільки смачні, але дуже корисні, особливо, завдяки своїй низькокалорійності. Вони легко засвоюються і перетравлюються в організмі. Крім того, сині містять в собі велику кількість вітамінів і мікроелементів: вітаміни С і B, марганець, цинк, залізо та ін. Саме тому, баклажани слід включати в щоденний раціон (по сезону) і обов’язково навчиться готувати безліч страв! Наприклад, салат з баклажанів з помідорами.
Для цього знадобиться:
- 2 баклажана середнього розміру
- 1 маленька морква
- 1 цибулина
- рослинна олія
- 1 стиглий томат
- 2-3 гілочки базиліка
- сіль перець
Якщо ви обмежуєте вживання смаженого, баклажани для салату можна запекти. Чи не нарізаючи, цільні баклажани загорніть у фольгу, сбризнете рослинним маслом і запікайте до готовності в духовці при температурі 180 С.
Як приготувати салат з баклажанів
Цибулю нарізати півкільцями.
Гострим ножем нарізати помідори так, щоб уникнути надмірного витікання соку всередині. Нашаткувати базилік.
Нарізати невеликими шматочками баклажани і морква.
Розігріти рослинне масло на сковороді. Висипати луки і обсмажити до рум’яного кольору.
Додати синенькі (баклажани) і моркву і смажити до золотої скоринки. Якщо овочі почнуть пригорати, то можна додати трохи води і накрити кришкою.
Посолити і поперчити.
Смажити до рум’яного кольору.
Готові овочі зняти з вогню, всипати рубаний базилік і часточки томатів.
Теплий салат з помідорів і баклажанів готовий!
Салат з баклажанів з томатами можна подавати до відварного рису, гречаної каші, булгур, а також в якості самостійної гарячої закуски або гарніру.
Каша булгур з салатом з баклажанів.
Смачного!