Салат з баклажанів, перцю та помідорів на зиму – це дуже смачна заготівля. І на відміну від багатьох інших рецептів за участю цих овочів, ще й вельми проста. Настільки, що з нею впорається навіть той, хто ніколи не займався закачування!
Мені дуже подобається цей рецепт своєю простотою, і своїм результатом. Щозими такі баклажанчики у нас «йдуть» першими, і кожен раз я думаю, що на наступний рік потрібно зробити більше. Роблю більше – і все одно вони швидше всіх закінчуються. Загалом, спробуйте і ви приготувати таким чином синенькі – впевнена, ви оціните цей рецепт по достоїнству!
Складові:
- Баклажани молоденькі – 600 г
- Солодкий болгарський перчик – 300 г
- Ріпчасту цибулю – 300 г
- Помідори – 300 г
- Часник – 1 невелика головка
- Перець чилі – 1-2 см
- Олія соняшникова – 60 мл
- Цукор – 1 ст.л.
- Оцет 9% – 1 ст.л.
- Сіль – 1 ст.л.
* З цієї кількості виходить 2 півлітрові баночки.
Баклажани з помідорами і часником – на зиму улюблений рецепт. Але також люблю закривати смажені синенькі з часником. Цей рецепт простіше і трохи швидше готується, за смаком теж відмінний, готую такі баночки для різноманітності. Ну а тим, хто шукає ще цікаві варіанти зимових закруток, можна порадити:
- Баклажани як гриби – готується без використання спецій «зі смаком грибів» і без іншої хімії.
- Сині з болгарським перцем – секрет в зелені петрушки і кропу.
- Баклажани з базиліком – це вже зовсім нестандартний рецепт, дуже смачний, але не популярний через такого інгредієнта в складі, як червоний винний оцет, що використовується для консервації.
Салат з баклажанів з помідорами на зиму – рецепт з фото крок за кроком
На дно миски або каструлі, в якій буде готуватися наш баклажановие-помідорний салат, насипаємо по ложці солі і цукру (без гірки!), Вливаємо оцет і рослинне масло.
Потім по черзі складаємо городину в міру їх підготовки.
Нарізаний полуколечкамі цибулю.
Соломкою нарізаний солодкий перець.
Помитий і нарізаний кругляшками товщиною по 0,5-0,7 см баклажан.
Потім помідор часточками. Тонкими кружальцями перець чилі.
Натертий на дрібній тертці часник (можна пропустити його, як варіант, через прес).
Примітка: з цієї кількості чилі і часнику виходить не прямий дуже вогненний салат – він остренький, але в міру. Якщо хочете гостріше, тоді кидайте більше перцю і часнику.
Всі овочі гарненько перемішала, залишила на 10 хвилин.
Потім поставила миску на плиту, накрила кришкою і з моменту закипання варила 45 хвилин на тихому вогні.
Підготувала банки і кришки – помила, простерилізувати їх. Банки – в мікрохвильовці, кришки прокип’ятити у воді.
Зварені баклажани з помідори розклала по банках.
Закупорена кришками. Перевернула догори ногами і закутала. Залишила до повного охолодження.
Ось і все, дуже смачний салат з баклажанів з помідорами готовий!
Ось такі красиві баночки вийшли.
Рецепт від Тетяни Ш. Приємного апетиту!