Смажені баклажани на зиму з часником



Смажені баклажани з часником на зиму – це дуже смачний рецепт, який дістався мені у спадок. Мої мама і обидві бабусі обов’язково в кінці літа готували таку смачну закуску, причому завжди величезних кількостях! З тих пір я теж щоліта роблю такі заготовки, правда, вже не в таких обсягах 

Смажені баклажани з часником

Залежно від того, скільки ви покладете гіркого перцю і часнику, смажені баклажани можуть бути приємно-гостренькими, а можуть бути і пекучими. Останній варіант особливо актуальний для чоловіків, тому для чоловіка я завжди роблю окремо кілька баночок, і підписую їх. Для всіх же інших заготовлюю смажені баклажани з часником на зиму таким чином, як це описано в сьогоднішньому рецепті.

Складові:

  • Баклажани – 1 кг
  • Горький перчик чилі – 1 шт.
  • Часник – 1 головка
  • Болгарський перець – 1 шт.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Рослинна олія – ​​100 мл
  • Оцет 9% – 3 ст. л.
  • Вода – 3 ст. л.
  • Додатково: для смаження баклажанів потрібно рослинне масло

* З цієї кількості виходить 3 підлогу літрові банки.

Смажені баклажани з часником на зиму – рецепт з покроковими фото

Підготувала часник, гострий перець і болгарський перець.

Гострий перець

Подрібнила в комбайні (можна пропустити через м’ясорубку).

Додала до них сіль, рослинне масло, оцет і воду.

Перемішала.

Баклажани помила, нарізала кружальцями по пів сантиметра. Шкірку не очищається.

синенькі

Обсмажила в невеликій кількості рослинного масла кружечки з двох сторін.

Ось такі рум’яні сині.

Тут я поступала так: як тільки одна порція баклажанів обсмажити, я виклала їх в глибоку каструльку, і зверху виклала ложку часниково-перечно-оцтової заправки.

І так вчинила зі всіма баклажанами – смажу порцію, викладаю заправку. І так роблю, поки не закінчаться баклажани і заправка.

Шар за шаром.

Потім накрила кришкою каструлю і потрусила, щоб заправка і баклажани перемішалися.

Розклала по чистим банкам. Цього разу я їх спеціально НЕ стерилізувала – так як стерилизоваться будуть вже банки з баклажанами.

На дно каструлі постелила рушник, поставила баночки, залила водою і накрила банки кришкою. Довела воду до кипіння, і залишила стерилизоваться на півгодини.

А через цей час закупорена кришками.

Перевернула, закутала і залишила, поки банки повністю не охолонуть.

Ось і все, смажені баклажани на зиму готові!

Приємного апетиту взимку!