Смажені баклажани з часником на зиму – це дуже смачний рецепт, який дістався мені у спадок. Мої мама і обидві бабусі обов’язково в кінці літа готували таку смачну закуску, причому завжди величезних кількостях! З тих пір я теж щоліта роблю такі заготовки, правда, вже не в таких обсягах
Залежно від того, скільки ви покладете гіркого перцю і часнику, смажені баклажани можуть бути приємно-гостренькими, а можуть бути і пекучими. Останній варіант особливо актуальний для чоловіків, тому для чоловіка я завжди роблю окремо кілька баночок, і підписую їх. Для всіх же інших заготовлюю смажені баклажани з часником на зиму таким чином, як це описано в сьогоднішньому рецепті.
Складові:
- Баклажани – 1 кг
- Горький перчик чилі – 1 шт.
- Часник – 1 головка
- Болгарський перець – 1 шт.
- Сіль – 1 ч.л.
- Рослинна олія – 100 мл
- Оцет 9% – 3 ст. л.
- Вода – 3 ст. л.
- Додатково: для смаження баклажанів потрібно рослинне масло
* З цієї кількості виходить 3 підлогу літрові банки.
Смажені баклажани з часником на зиму – рецепт з покроковими фото
Підготувала часник, гострий перець і болгарський перець.
Подрібнила в комбайні (можна пропустити через м’ясорубку).
Додала до них сіль, рослинне масло, оцет і воду.
Перемішала.
Баклажани помила, нарізала кружальцями по пів сантиметра. Шкірку не очищається.
Обсмажила в невеликій кількості рослинного масла кружечки з двох сторін.
Ось такі рум’яні сині.
Тут я поступала так: як тільки одна порція баклажанів обсмажити, я виклала їх в глибоку каструльку, і зверху виклала ложку часниково-перечно-оцтової заправки.
І так вчинила зі всіма баклажанами – смажу порцію, викладаю заправку. І так роблю, поки не закінчаться баклажани і заправка.
Шар за шаром.
Потім накрила кришкою каструлю і потрусила, щоб заправка і баклажани перемішалися.
Розклала по чистим банкам. Цього разу я їх спеціально НЕ стерилізувала – так як стерилизоваться будуть вже банки з баклажанами.
На дно каструлі постелила рушник, поставила баночки, залила водою і накрила банки кришкою. Довела воду до кипіння, і залишила стерилизоваться на півгодини.
А через цей час закупорена кришками.
Перевернула, закутала і залишила, поки банки повністю не охолонуть.
Ось і все, смажені баклажани на зиму готові!
Приємного апетиту взимку!