Рагу з куркою в мультиварці



Куряче м’ясо саме по собі дуже смачно і корисно, але в поєднання з овочами користь страви стає ще вище. Сьогодні розповім вам, як приготувати тушковану курку з овочами в мультиварці – скороварці.

Овочеве рагу з куркою

Курка з картоплею і овочами

в мультиварці скороварке Поларіс

Щоб страва не здавалося буденним, включимо до складу інгредієнтів тельбухи. Незвично, але скажу я вам, дуже смачно!

Складові:

  • Філе курки – 400 г,
  • Курячі шлуночки – 3 штуки,
  • Картопля – 4 середніх бульби,
  • Мексиканська заморожена суміш (квасоля стручкова, горошок, кукурудза, болгарський перець, морква) – 300 грам,
  • Морква свіжа 1 – 2 штуки (середні),
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки,
  • Суха зелень (за бажанням),
  • Томатна паста – 1 ст. ложка,
  • Сіль і чорний мелений перець за смаком,
  • Суміш приправ для приготування курки – 1 ч. Ложка,
  • Рослинна олія – ​​пара ложок,
  • Вода 1 склянка.

Процес приготування:

Для початку промийте філе курки (грудку або стегна), обсушити. Курячі шлуночки потрібно ретельно промити в декількох водах. Наріжте тельбухи і м’якоть невеликими шматочками. Не любите шлунки – включіть в рецепт сердечка.

У скороварці виберіть режим приготування «Без кришки», в деяких моделях мультіварок немає такого режиму, в такому випадку просто готуємо на «смаженні» або «випічку» при відкритій кришці. М’ясні компоненти рагу відправляємо в чашу. Періодично помішуючи, готуємо 10 – 15 хвилин.

Курка в мультиварці Поларіс

Поки обсмажується м’ясо, очистіть і промийте картоплю, наріжте його середнім кубиком.

Картопля для рагу

Очищену моркву і цибулю нарізаємо довільно, я вважала за краще використовувати нарізку цибулі у вигляді підлозі кілець.

Лук морква для рагу

Коли курячі шматочки стануть золотистим, посоліть, долийте трохи рослинного масла, досить буде 2 ст. ложок.

Слідом завантажте цибулю і моркву, перемішайте. А зверху засипте заморожену мексиканську суміш.

заморожені овочі

Для приготування такого рагу можна вибрати будь-який набір овочів, я собі пригледіла овочеву мексиканську суміш, в якій підібрані улюблені мною квасоля стручкова, свіжа кукурудза, ароматний болгарський перець. А ви використовуйте овочі і бобові на свій смак.

Рагу в мультиварці

Всі інгредієнти перемішайте, посоліть. Які використовувати спеції вирішуйте самостійно. Ще я додала трохи томатної пасти, хоча можна обійтися і без неї. Зверху влийте гарячу воду, знову все перемішайте, спробуйте на сіль і закрийте кришку мультиварки. Виберіть режим «М’ясо / Курча» і виставте час 20 хвилин.

Вам залишається лише дочекатися, коли прилад сповістить вас про закінчення приготування.

Не бійтеся експериментувати на кухні, тоді ваші страви заграють новими фарбами!

Курка з картоплею і овочами

Приємного вам апетиту!