Куряче м’ясо саме по собі дуже смачно і корисно, але в поєднання з овочами користь страви стає ще вище. Сьогодні розповім вам, як приготувати тушковану курку з овочами в мультиварці – скороварці.
Овочеве рагу з куркою
в мультиварці скороварке Поларіс
Щоб страва не здавалося буденним, включимо до складу інгредієнтів тельбухи. Незвично, але скажу я вам, дуже смачно!
Складові:
- Філе курки – 400 г,
- Курячі шлуночки – 3 штуки,
- Картопля – 4 середніх бульби,
- Мексиканська заморожена суміш (квасоля стручкова, горошок, кукурудза, болгарський перець, морква) – 300 грам,
- Морква свіжа 1 – 2 штуки (середні),
- Цибуля ріпчаста – 2 головки,
- Суха зелень (за бажанням),
- Томатна паста – 1 ст. ложка,
- Сіль і чорний мелений перець за смаком,
- Суміш приправ для приготування курки – 1 ч. Ложка,
- Рослинна олія – пара ложок,
- Вода 1 склянка.
Процес приготування:
Для початку промийте філе курки (грудку або стегна), обсушити. Курячі шлуночки потрібно ретельно промити в декількох водах. Наріжте тельбухи і м’якоть невеликими шматочками. Не любите шлунки – включіть в рецепт сердечка.
У скороварці виберіть режим приготування «Без кришки», в деяких моделях мультіварок немає такого режиму, в такому випадку просто готуємо на «смаженні» або «випічку» при відкритій кришці. М’ясні компоненти рагу відправляємо в чашу. Періодично помішуючи, готуємо 10 – 15 хвилин.
Поки обсмажується м’ясо, очистіть і промийте картоплю, наріжте його середнім кубиком.
Очищену моркву і цибулю нарізаємо довільно, я вважала за краще використовувати нарізку цибулі у вигляді підлозі кілець.
Коли курячі шматочки стануть золотистим, посоліть, долийте трохи рослинного масла, досить буде 2 ст. ложок.
Слідом завантажте цибулю і моркву, перемішайте. А зверху засипте заморожену мексиканську суміш.
Для приготування такого рагу можна вибрати будь-який набір овочів, я собі пригледіла овочеву мексиканську суміш, в якій підібрані улюблені мною квасоля стручкова, свіжа кукурудза, ароматний болгарський перець. А ви використовуйте овочі і бобові на свій смак.
Всі інгредієнти перемішайте, посоліть. Які використовувати спеції вирішуйте самостійно. Ще я додала трохи томатної пасти, хоча можна обійтися і без неї. Зверху влийте гарячу воду, знову все перемішайте, спробуйте на сіль і закрийте кришку мультиварки. Виберіть режим «М’ясо / Курча» і виставте час 20 хвилин.
Вам залишається лише дочекатися, коли прилад сповістить вас про закінчення приготування.
Не бійтеся експериментувати на кухні, тоді ваші страви заграють новими фарбами!
Приємного вам апетиту!