Рис з овочами на пару



Рис з овочами на пару – це цілком самостійне блюдо в Пост, яке ідеально поєднується з багатьма соусами. Дуже смачне і легке в приготуванні блюдо можна використовувати як відмінний гарнір до будь-якої птиці, м’яса або риби. А приготування на пару дозволяє повністю передати смак овочів і по максимуму зберегти корисні речовини, які містяться в інгредієнтах.

Рис з овочами на пару

Рис з овочами на пару

покроковий фото рецепт в пароварці

Складові:

  • рис – 150 г,
  • морква – 2 шт.,
  • кукурудза консервована – 200 г,
  • горошок консервований – 200 г,
  • квасоля стручкова – 150 г,
  • сіль,
  • прованські трави,
  • оливкова олія – ​​2 ст. ложки.

Процес приготування:

Ретельно промитий рис відварити до готовності або стану аль денте в підсоленій воді.

відварити рис

Морква нарізати кружечками або часточками.

Морква кружечками для салату

Стручкову квасолю розморозити, якщо це потрібно, і обполоснути у воді.

Розморозити стручкову квасолю

З консервованої кукурудзи і горошку злити зайву рідину.

Кукурудза зелений горошок

З’єднати всі овочі, додати сіль і викласти в чашу пароварки. Готувати на пару до м’якості моркви, час буде залежати від потужності пароварки, але в середньому займе приблизно 25 хвилин.

Рецепт рису з овочами

Потім до овочів викласти відварений рис, додати прованські трави і оливкове масло. Витримати на пару ще близько 5 хвилин. Рис з овочами в пароварці готовий.

Овочі на пару

Смачного!

Рис з овочами: покроковий фото рецепт від Юлії Фатькін