Рис з овочами на пару – це цілком самостійне блюдо в Пост, яке ідеально поєднується з багатьма соусами. Дуже смачне і легке в приготуванні блюдо можна використовувати як відмінний гарнір до будь-якої птиці, м’яса або риби. А приготування на пару дозволяє повністю передати смак овочів і по максимуму зберегти корисні речовини, які містяться в інгредієнтах.
Рис з овочами на пару
покроковий фото рецепт в пароварці
Складові:
- рис – 150 г,
- морква – 2 шт.,
- кукурудза консервована – 200 г,
- горошок консервований – 200 г,
- квасоля стручкова – 150 г,
- сіль,
- прованські трави,
- оливкова олія – 2 ст. ложки.
Процес приготування:
Ретельно промитий рис відварити до готовності або стану аль денте в підсоленій воді.
Морква нарізати кружечками або часточками.
Стручкову квасолю розморозити, якщо це потрібно, і обполоснути у воді.
З консервованої кукурудзи і горошку злити зайву рідину.
З’єднати всі овочі, додати сіль і викласти в чашу пароварки. Готувати на пару до м’якості моркви, час буде залежати від потужності пароварки, але в середньому займе приблизно 25 хвилин.
Потім до овочів викласти відварений рис, додати прованські трави і оливкове масло. Витримати на пару ще близько 5 хвилин. Рис з овочами в пароварці готовий.
Смачного!
Рис з овочами: покроковий фото рецепт від Юлії Фатькін