Салат із соєвого спаржі



У кожної господині свої кулінарні знахідки, що вже говорити про цілі народи. Японці і китайці першими навчилися готувати і включати в раціон «Фучжи», тобто соєву спаржу. Цінителі кухні цих народів згодні є її, просто вмочуючи в соєвий соус. Але більш вимогливим гурманам цього мало. Варто відразу сказати, що спільного зі звичайною спаржею цей продукт не має ні за смаком, ні за походженням.

Салат із соєвого спаржі

Салат зі спаржі

Така спаржа хороша тим, що вона довго зберігається. Страви з неї допоможуть урізноманітнити меню вегетаріанців і тих, хто прагне скинути зайву вагу. Якщо ви пробували соєві продукти раніше, то знаєте, що смак у них не виразний, ситуацію рятує корейська приправа. У поєднанні з нею і морквою виходить смачний і незвичайний салат. Салат зі спаржі виходить смачним і легким. Головний секрет полягає в правильній підготовці інгредієнтів.

Салат із соєвого спаржі готується просто і швидко!

Складові:

  • Соєва спаржа – 200 г;
  • Приправа «корейська» – 1 пачка;
  • Морква – 400 г;
  • Соняшникова олія,
  • Вода.

Процес приготування:

При необхідності розламайте пластики спаржі на більш дрібні шматочки.

Помістивши соєву спаржу в миску або каструлю, залийте її окропом і прикрийте кришкою. Вона повинна «запарюватися» від 30 до 50 хвилин. Періодично перевіряйте спаржу на готовність, дуже важливо, щоб вона розм’якшилася і розбухла, але не стала надто пухкої.

Злийте воду з готовою спаржі і поріжте її невеликими смужками.

Морквину потрібно вимити, очистити і натерти. Добре, якщо у вас є спеціальна терка для корейських салатів, якщо ні скористайтеся звичайної.

Засипте морква корейської приправою. До речі, замість неї можна використовувати будь-які інші улюблені спеції, додайте трохи оцту, щоб смак став більш виразним.

Додайте соєву спаржу і перемішайте.

На сковороду налийте пару ложок рослинного масла, розжарити, залийте киплячим маслом салат. Залиште його приблизно на годину, щоб встиг просочитися спеціями і настоятися.

Гарним доповненням до вказаних інгредієнтів стануть цибулю і часник. Подрібнену цибулю перед додаванням в салат потрібно на пару хвилин підсмажити на маслі. Часник зробить салат більш ароматним і додасть йому приємну гостроту.

Насолоджуйтесь смачним низькокалорійним салатом!

Ідея приготування салату із соєвого спаржі належить Слов’яни.