Соєве м’ясо з соєвим соусом



Пам’ятаю, як я вперше побачила в продажу соєві биточки. Коштували вони тоді копійки, власне, як і зараз. Але при цьому не користувалися популярністю зважаючи на свій неапетитно сірого кольору, та й ніхто до ладу не знав, як смачно приготувати м’ясо з пачки. А ще ходили і до сих пір ходять легенди про шкоду сої, як і всіх ГМО продуктів. При цьому вся Азія, в незліченних кількостях, поглинає тофу, соєві проростки і соєвий соус, яким і ми не гребуємо, коли замовляємо собі сет японських ролів в суші-барі. Говорити про користь чи шкоду ГМО не будемо, так як складно прийти до єдиних висновків, занадто багато аргументів «за» і «проти». Кожен робить свій вибір. І ви, звичайно, вже зрозуміли, що я вибираю сою і її похідні: вмію і знаю як смачно приготувати бобові биточки, відбивну, шніцель і смачні рослинний гуляш з грибами. А тим, хто любить м’ясні салати – ось цікавий рецепт салату з сої з огірками по-корейськи.

Мій перший кулінарний досвід був провальним. Я отварила сухі шматочки бобового м’яса і намагалася поїсти їх просто так. М’які, розварені, з незнайомим смаком – це здалося мені неїстівним. Наступного разу я готувала за чиїмось рецептом, який знайшла в інтернеті. Підсумкове страва мала приємний смак, але було зрозуміло, що можна «вичавити» набагато більше. Ще кілька спроб, і я знайшла ідеальний варіант: простий, швидкий, доступний і смачний, як мені здається. Їм же хочу поділитися з вами.

Складові:

  • 1 упаковка соєвого м’яса;
  • 2 зубчики часнику;
  • рослинна олія;
  • соєвий соус;
  • чорний мелений перець за смаком

При виборі соєвих биточків зверніть увагу на склад. Навіщо нам потрібен глутамат натрію, загущувач, барвник або ароматизатор «зі смаком чогось»? Ми самі вміємо робити смачно і красиво.

Як смачно приготувати соєве м’ясо

  1. Відварюємо м’ясо по інструкції, зазначеної на упаковці. Зливаємо бульйон. Готові битки трохи охолоджуємо. Потім віджимаємо від зайвої вологи.
  2. Викладаємо на розігріту олію в сковороду. Обсмажуємо на середньому вогні до утворення красивою золотий скоринки.
  3. Перевертаємо на другу сторону. Нарізаємо пластинками часник і присипаємо їм рослинні відбивні. Обсмажуємо також до рум’яної скоринки.
  4. За 1-2 хвилини до готовності вливаємо 2-3 ст. л. соєвого соусу. Даємо йому повністю википіти (і попутно вбратися в м’ясо). Присипаємо меленим перцем.

Солити не потрібно, так як соєвий соус містить досить солі.

Мені подобається подавати смажені соєві биточки з картопляним пюре (толченкой на воді) або з розсипчастим рисом басматі.

Рослинна бобова м’ясо – дієтичне (НЕ калорійне), підходить в пост, для правильного харчування. Смачного!