Пропоную сьогодні для вас смачний і ошатний листковий салат зі шпротами. Особливий ніжний смак цього салату надають печені овочі. Поєднуються різні смаки: шпроти з огірком, картоплею, яйцем. Якщо ми готуємо традиційний салат Оселедець під шубою, то оселедець в ньому вже класика. Даний рецепт салату зі шпротами порадує вас новим смаком.
Салат зі шпротами рецепт з фото
Час підготовки: 30 хвилин.
Час приготування: 20 хвилин.
Час просочення: 1 година.
Вихід: 3-4 порції.
як приготувати смачний листковий салат
Готовий салат вийшов більш смачним, якщо ви заміните всі відварені овочі для нього на печені інгредієнти. Запечені овочі виходять більш насиченого смаку, на відміну від варених, не вбирають в себе зайву рідину.
Складові:
- шпроти з банки 150 г,
- печена картопля 3 шт.,
- велика печена морква 1 шт.,
- печена буряк (середніх розмірів) 1 шт.,
- маринований огірок 1-2 шт.,
- варене яйце 2 шт.,
- майонез 150 мл,
- сіль і спеції за необхідності,
- зерна граната за смаком.
Процес приготування:
Щоб запекти овочі, необхідно добре промити їх, не очищаючи від шкірки. По-окремо загорніть буряк, моркву і картоплю в пакет для запікання і відправляйте згортки на 30 хвилин в гарячу духовку з температурою 180 градусів. Морквина готується набагато швидше, ніж картопля і буряк, тому її виймайте раніше. Остигнули овочі очищайте від шкірки.
Для формування такого салату використовуйте загальну подачу або порційно. Для порціонної подачі підготуйте перед собою кілька тарілок, на які помістіть сервіровки кільця або квадратні форми. Приступайте до збірки салату, це будуть шари, які промазиваются майонезом або сметанним соусом на ваш смак. Тертий картопля відправляйте першим шаром в форму, утрамбувати його і змастіть майонезом. Можна присипати картопляний шар сіллю і чорним перцем, присипати кропом за бажанням.
Процідіть шпроти з банки попередньо від масла і додайте цілими або розкришеними виделкою в форму другим шаром.
Маринований огірок натріть на тертці і відкиньте на сито, щоб стікав маринад. Огірки додавайте в форму.
Наступним шаром буде терта морква і майонез.
Варене яйце натріть і додайте в салат.
Печену терту буряк додавайте в салат, змастіть майонезом.
Прикрашати і завершувати приготування цього яскравого салату будуть зерна граната, додавайте їх зверху на салат.
Знімайте форму з готового салату, при необхідності протріть краю тарілки від крихт. Для просочення поставте готовий салат зі шпротами і буряком на прохолодний балкон або в холодильник на 30-160 хвилин.
Автор рецепта і фото Ольга Бондас.