Це найпростіший варіант салату з турецького гороху. Кетчуп зробив смак страви насиченим і пікантним. Забігаючи наперед, хотілося б сказати, що відварюю я цей вид бобових відразу у великій кількості і потім фасую по невеликих пакетиках. Зберігаю в морозилці, головне відразу злити всю рідину. Смак замороженого нуту від цього не змінюється, ви в будь-який момент можете додати такий смачний напівфабрикат в ваші страви.
Салат з нутом маринованою цибулею і кетчупом
Складові:
- Відварену нут – 400 грам,
- Цибуля ріпчаста – 1 головка,
- Кетчуп (бажано гострий соус) – 4 ст. ложки,
- Часник – 4 зубчики,
- Сіль, чорний і червоний мелений перець – все за смаком,
- Рослинна олія (нерафінована) – 6 ст. ложок,
- Оцтова есенція – 1 ч. Ложка,
- Вода – 4 ст. ложки,
- Цукор – ½ ч. Ложки,
- Свіжа зелень за бажанням.
- Як приготувати смачний салат з нуту і цибулі
Про те, як відварити нут ви можете прочитати нижче в наступному варіанті закуски, а я в цей час дістану пакетик замороженого нуту з морозилки, розморожу його і потім приступлю до приготування салату.
Ріпчасту цибулю потрібно очистити і нарізати тонкими півкільцями. Приготуємо маринад для цибулі. Для цього в мисці змішуємо рослинне масло (я вибрала масло із запахом, салат вийшов дуже ароматним), воду, оцтову есенцію, цукровий пісок, сіль, і два види перцю. Все ретельно перемішуємо. Отриманим маринадом заливаємо нарізаний півкільцями цибулю і залишаємо маринуватися хвилин на 20 – 30.
Розморожений або свежеотварной нут потрібно перекласти в глибоку чашку, туди ж додати пропущений через чеснокодавку часник і кетчуп (у мене був звичайний томатний кетчуп, за бажанням використовуємо домашній соус).
З чашки з маринованою цибулею потрібно злити зайву рідину, залишити ложки три маринаду, це буде додаткова заправка для салату.
Маринована цибуля змішуємо з нутом і кетчупом. Салат буде смачнішою, якщо залишити його настоюватися, але якщо немає терпіння, чекати, то можна їсти відразу.
Візьміть смачний салат з нуту з маринованою цибулею з собою на пікнік, все скажуть вам спасибі, тому що він ідеально поєднується з шашликом з будь-якого м’яса.
Смачного!
Ще один рецепт як приготувати смачний і ситний салат. Насправді все дуже просто, і в цей раз у мене на столі красивий салат з нутом і помідорами, а ще й ріпчастою цибулею.
Нут багатий мінеральними речовинами і вітамінами, так що його необхідно включити в свій раціон. А помідори прекрасно доповнюють цей турецький горох і роблять салат ще яскравіше і красивіше. Цей салат виходить гострим, тому він на любителя. Але ті, хто не любить гостре або їм протипоказані різноманітні спеції, то салат можна полегшити і приготувати без додавання перцю.
Салат з нутом помідорами
Для приготування салату з нуту і помідорів вам будуть потрібні
Складові:
- Турецький горох нут – 200 грам,
- Цибуля ріпчаста або червоний – 1 головка (велика),
- Помідори стиглі міцні – 2 – 3 штуки,
- Масло рослинне (рафінована) – 2,5 ст. ложки,
- Сіль за смаком,
- Лимонний сік – 2 ст. ложки,
- Чорний мелений перець – щіпка,
- Червоний пекучий мелений перець – щіпка.
Процес приготування:
Для початку займемося приготуванням нуту. Нут потрібно замочити в холодній воді з додаванням харчової соди (1/2 ч. Ложки на 1 літр води), замочуємо горох на ніч. Потім промиваємо у великій кількості води збільшився в обсягах нут, далі пересипаємо горох в каструлю з теплою водою, яку потрібно обов’язково посолити, і варимо до готовності. Готовність нуту можна перевірити пальцями, при стисканні, нут повинен лопнути. Але найпростіше відварити нут в мультиварці – скороварці, у вас займе цей процес 30 хвилин. Потім відкидаємо нут на друшляк і промиваємо водою. Ось і все, нут готовий до використання.
Тепер очистимо цибулю і поріжемо його тонкими півкільцями. Далі перекладаємо цибулю в глибоку чашку, додаємо лимонний сік і рослинне масло, потім йде сіль, чорний і червоний мелений перець. Все перемішуємо, щоб кільця цибулі були розібрані, і залишаємо цибулька маринуватися на 10 – 15 хвилин. Дуже красиво в такому салаті буде виглядати червоний або ж фіолетовий лук.
Тепер потрібно промити і обсушити помідори, після нарізаємо їх невеликими шматочками, попередньо вирізавши плодоніжку. Помідори потрібно вибрати м’ясисті, стиглі, не надто переспілі, інакше вони розповзуться в салаті, і ваше блюдо втратить весь вид.
Далі в глибокій мисці змішуємо помідори, варений нут і маринована цибуля, все перемішуємо. Пробуємо салат, за смаком додаємо сіль. Даємо настоятися хвилин 15 – 20, потім викладаємо в салатник і подаємо на стіл.
За бажанням до складу салату з нутом ви можете додати свіжу зелень петрушки, кропу або пір’я зеленої цибулі. Подайте такий салат як самостійну страву або як доповнення до відварного картоплі або пюре, дуже смачно.
У нашій родині цей салат сподобався мені і іншим домочадцям, звичайно, крім моїх улюблених чоловіків, мого чоловіка і сина, не їдять вони такий горох, хоч як умовляй. … Ну й добре, нам більше дістанеться!
Автор рецепта і покрокових фото – Славяна.
Приємного вам апетиту і хороших рецептів!