Вегетаріанський бургер з котлетою з нуту

Вегетаріанський бургер з котлетою з квасолі, нуту, сочевиці (або бургер з фалафель) або інших бобових – відмінний варіант ситного перекусу. На відміну від свого м’ясного родича, з купою тваринних жирів і майонезу, вегетаріанський бургер, або веджібургер, це цілком здорова і 100% етична їжа. У моєму рецепті присутні свіжі овочі, листя салату і базиліка, і корисна вегетаріанська котлетка, яку, в свою чергу, можна готувати не тільки з бобових, а й з овочів, грибів, круп і так далі. Можна вибрати будь-який рецепт вегетаріанських котлет і зробити найсмачніший бутерброд з будь-якими інгредієнтами за своїм бажанням.

бутерброд вегетаріанський

А сьогодні я детально розповім, як зробити для вегетаріанського бургера смачну котлетку з нуту з хрусткою скоринкою.

Ну а коли котлета готова, то на приготування найбільшої закуски не втече багато часу -мінуткі 3. До речі, в цьому рецепті я не використовувала сир, який теж можна додавати разом з овочами – мені хотілося, щоб бургер був повністю веганським. Ви ж дивіться на свій смак – можна додати тоненький пласт твердого сиру після котлетки.

Отже, готуємо?

Складові:

  • Булочки для бургера – 2 шт.
  • Нут – 2/3 склянки
  • Висівки – 1 ст.л.
  • Вівсянка – 2ст
  • Цибуля – 1 маленький
  • Спеції – за смаком
  • Цвітна капуста (за бажанням) – 3-5 суцвіть
  • Кетчуп – 1 ч.л. і гірчиця в зернах – на смак
  • Огірок – 4 колечка і помідор – 2 колечка
  • Листя салату – і листя базиліка – 2 шт.
  • Борошно для панірування котлет – 2 ст.л.
  • Рослинна олія – ​​для смаження котлет

Якщо ви хочете зробити бургер без м’яса, але при цьому залишити смак, тоді спробуйте приготувати м’ясо сейтан, що робиться з пшеничного борошна (білка). Завдяки спецій смак рослинного м’яса дуже схожий справжній, хоча я знаю, що не всі вегетаріанці вітають таке.

Як приготувати веганські бургер

Відварюємо до готовності нут. У киплячій воді він повинен провести хвилин 40, не менше.

турецький горох

Вівсянку (потрібно брати швидкого приготування) заливаємо окропом і залишаємо хвилин на 5, щоб вона розмокла.

Готовий нут викладаємо в чашу для блендера. Кидаємо висівки.

Натираємо очищену цибулину.

ріпчаста цибулина

І викладаємо запарену вівсянку.

Солимо, перчимо до смаку. Я, крім меленого перцю, додала ще й дрібку хмелі-сунелі і на кінчику ножа кайенского перцю. Цим котлет дуже йдуть спеції з яскравим смаком.

приправи

Подрібнюємо все це за допомогою блендера (або кухонного комбайна).

Кидаємо кілька відварених суцвіть цвітної капусти для соковитості (це не обов’язково, і можна замінити на відварену моркву, сиру картоплю, шпинат або інший соковитий овоч ізі зелень). І знову вжікаем блендером.

Потім вологими руками формуємо плоску котлетку, паніруємо в борошні (я використовувала для цього кукурудзяне борошно) і кидаємо в розпечене рослинна олія.

Обсмажуємо з двох сторін на середньому вогні до золотистого.

А коли котлетки готові, можна збирати бургер. Булочки розрізаємо навпіл.

хліб

Змащуємо з одного боку кетчупом і французькою гірчицею в зернах.

Заправка для соковитості

Накриваємо листками салату.

Зверху викладаємо котлетки. Накриваємо листочками зеленого базиліка.

І кільцями огірка.

Потім великим колечком помідора.

І накриваємо другою половинкою булочки.

Ось і все, наш смачний і корисний вегетаріанський бургер з нутовой котлеткою готовий!

Пісні котлети з нуту в булочках

Смачного!