Для любителів випічки з великою кількістю начинки немає нічого кращого штруделів. Тесту в цьому виробі – мінімум, а ось начинку можна вигадувати на будь-який смак. У штрудель можна покласти як солоні інгредієнти (курку, гриби, балик, овочі з сиром), так і солодкі (яблука, різні ягоди або сир). Тому сьогодні ми пропонуємо вам рецепт штруделя з вишнею та сиром – ситного і корисного частування. Ви дізнаєтеся, як приготувати штрудель з вишнею і тонке тісто для нього. Звичайно, якщо часу зовсім немає возитися з тестом – можна використовувати готове листкове.
Штрудель з вишнею та сиром
Для приготування ідеального штруделя вам також знадобляться чисте бавовняний рушник, пергамент для випічки, віночка для змащування штруделя олією, а також пристосування для видалення кісточок з вишень.
Починати приготування штруделя краще в начинки: вишні потрібно буде трохи проварити, а до моменту їх закладання в штрудель вишні повинні вже охолонути.
Можливо, вам ще буде цікаво, як приготувати штрудель яблучний.
покроковий фото рецепт штруделя з вишнею
Складові:
- яйце – 2 шт.,
- борошно пшеничне – 1 ст.,
- сіль – щіпка,
- рослинне масло – 2 ст.л.,
- тепла вода – 0,5 ст.,
- вершкове масло – 20 г (1/10 пачки),
- цукор – 1 ст.,
- вишні – 300 г,
- сир – 500 г (краще використовувати домашній або магазинний, але з найбільшим відсотком жирності).
Процес приготування:
Промийте вишні, вийміть з них кісточки, а самі ягоди складіть в невелику каструльку з ложкою води (щоб ягоди не підгоріли, поки ще не виділили сік). Додайте до вишень півсклянки цукру, перемішайте і дайте покипіти буквально 2 хвилини.
Поки вишні остигають, підготуйте сирну частина начинки. Покладіть сир у велику миску і виделкою або кухонної товкачем подрібніть його. Додайте до сиру одне яйце (друге піде в тісто) і розмішайте.
Всипте в сир залишилися півсклянки цукру, але не повністю: залиште ложку цукру для додавання в масло, яким потрібно буде змащувати штрудель під час запікання. Розмішайте сирну начинку. Для приготування тіста борошно насипте у велику миску. А в невелику піалу розбийте яйце, додайте до нього рослинне масло, теплу воду і перемішайте.
Вилийте яєчну суміш в миску із борошном і розмішайте.
Вимішуйте тісто спочатку ложкою, а потім – руками. Воно повинно вийти м’яким і завдяки рослинній олії не повинно приставати до рук.
Скачайте з добре вимешенное тесту колобок, помістіть його в миску, накрийте кришкою і залиште на півгодини «відпочивати».
Після цього часу розкладіть на столі бавовняний рушник, присипте його борошном і викладіть на нього тісто. Розкачайте тісто качалкою: спочатку в квадрат з округлими краями, а потім в дуже тонкий квадрат. Тісто буквально має просвічуватися: саме тоді штрудель вийде дуже вдалим.
З охололи вишень злийте сік і відразу ж додайте їх до сирної начинки.
Перемішайте начинку і, поки вона не почала виділяти рідину, викладіть на тісто. Додайте начинку по всьому тесту, відступивши від країв по 5 см.
Правильно зібрати штрудель (щоб його краю вийшли не сухими, а наповненими начинкою) дуже просто: спочатку слід два краю загорнути до центру.
А потім, почавши з одного з решти країв, загорніть штрудель рулетом. Краї защепіте, щоб начинка не витекла під час запікання.
Деко застеліть пергаментом і змастіть рослинною олією. Викладіть на пергамент штрудель краями вниз. Завдяки тому, що штрудель ви розгортали і формували на бавовняному рушник, його буде дуже легко перенести на деко, тісто не приклеїться до поверхні.
Виделкою виконайте в штрудель отвори.
Потім розтопіть вершкове масло, розмішайте його з залишком цукру і змастіть цією сумішшю штрудель з вишнею та сиром з усіх боків. Розтопленого масла залишиться ще багато: цієї суміш потрібно буде змащувати штрудель ще 2-3 рази під час запікання. Завдяки цьому, тісто вийде м’яким і ніжним.
Поставте штрудель запікатися в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин. За цей час не забувайте діставати його і змащувати маслом.
Штрудель з вишнею та сиром готовий! Подавати його на стіл можна теплим або холодним, а додатково прикрасити можна цукровою пудрою або сиропом.
Смачного!
Як приготувати штрудель з вишнею та сиром: рецепт і фото від Вікторії