Гриби печериці в клярі без яєць



Гриби в паніровці Печериці в клярі без яєць

Печериці в хрусткій паніровці – рецепт французької кухні.

Це класична закуска, яку часто можна знайти в невеликих ресторанчиках в багатьох провінціях Франції. Найчастіше гриби в клярі готують в Провансі, що на півдні країни.

Серед інгредієнтів оригінального рецепта можна знайти яйця, рідше – сир. Ми трохи вдосконалюємо блюдо, зробивши його добрішим, веганським, але не менш смачним, виключивши зі списку яйця та інші продукти тваринного походження.

Для приготування грибів в паніровці використовуйте тільки печериці або сироїжки, так як час приготування цієї страви – не більше 30 хв. Деякі гриби можуть бути небезпечними, тому поставтеся уважно до їх вибору. Королівські печериці – кращий варіант!

Кляр для соковитих грибів буде приготовлений без яєць, тільки борошно і вода. Цих двох інгредієнтів цілком достатньо, щоб створити золоту, хрустку скоринку.

Нам знадобиться:

  • 300 гр. свіжих печериць
  • мука
  • вода
  • панірувальні сухарі
  • сіль перець
  • решітка для гриля або духовка або фритюр
  • рослинне масло (якщо готуєте у фритюрі)
  • дерев’яні палички або шпажки

Печериці в паніровці

Для початку слід приготувати кляр. Для цього необхідно змішати воду з борошном до консистенції сметани. Збивати потрібно ретельно, щоб не залишалося грудочок. Точних пропорцій співвідношення борошна і води немає, тому що все залежить від сорту борошна. Просто налийте німого води в борошно і почніть поступово змішувати, додаючи потроху воду, щоб кляр вийшов гладким і однорідним. Не забудьте добре посолити кляр, так як гриби ми не солимо.

кляр

Гриби промити, обсушити чистим рушником. Відварювати не потрібно!

Вмочати печериці в кляр, а потім в панірувальні сухарі, щоб кляр «схопився» і перестав стікати з грибів. Потім шампіньйони необхідно викласти на решітку гриль або на деко, застелене фольгою. Якщо ви готуєте страву у фритюрі, то знадобиться близько 100 мл. рослинного масла.

Найзручніший варіант – це запекти гриби в духовці до золотої скоринки.

Гриби на решітці

Як тільки панірувальні сухарі підрум’яняться – печериці готові. Гриби залишаться всередині дуже соковиті і не втратять свого аромату. А хрустка скоринка прекрасно доповнить ніжний смак шампіньйонів.

Печериці в клярі

Печериці в клярі готові! Можна нанизати гриби на палички і подати разом з веган сметаною або іншим соусом до смаку.

Гриби на паличках в паніровці

Смачного!