Зимовий суп з баклажанів з помідорами, сочевицею і кайенский перцем: ситний, густий, зігріваючий. Виключіть з інгредієнтів перець (або просто зменшіть обсяг перцю), щоб їсти суп з таким же задоволенням в літню пору. За аюрведою сочевиця має зігріваючий ефект, тому влітку, в сезон баклажанів і помідорів, ви також можете замінити сочевицю на сезонні овочі за смаком.
Інгредієнти на 2 порції:
- 250 гр. води або овочевого бульйону
- 250 гр. баклажанів
- 350 гр. стиглих помідорів або 400 гр. консервованих у власному соку
- 150 гр. ріпчастої цибулі
- 1/2 ст. л. дрібно нарізаного кореня імбиру або натертого на тертці
- 2 зубчики часнику
- 1/3 ст. сочевиці (близько 0,5 склянки вареної або за смаком)
- 1/4 ч. Л. кайенского перцю
- 1/2 ч. Л. кмину
- 1/2 ч. Л. меленого коріандру
- рослинна олія
- сіль
- Перець чорний
- базилік, шпинат, м’ята або улюблена зелень для подачі на стіл
- сметана для подачі
Готуємо суп з сочевицею, помідорами і баклажанами
Помідори, баклажани і цибулю нарізати на 3-4 частини і викласти на деко, змащене маслом. Запікати в духовці до повної готовності при 180С-200С.
Нарізати дрібно імбир і часник. Підготувати спеції.
Пюріровать блендером печені овочі (або перетерти через сито). Додати бульйон або воду, всі спеції крім солі і чорного перцю. Варити протягом 5-7 хв. По закінченню часу знову пюрировать або ретельно розмішати овочі зі спеціями.
Окремо зварити зелену сочевицю до готовності. Не варто варити печені овочі в бульйоні з сочевиці, так як такий бульйон має занадто насичений смак, він буде «забирати увагу» у баклажанів і томатів.
Додати в суп зелену сочевицю, сіль, чорний мелений перець за смаком. Перемішати і зняти з вогню.
Томатний суп з баклажанами присипати м’ятою, свіжим шпинатом або базиліком за бажанням. Подавати разом зі сметаною і оливковою олією.
Смачного!