Печериці в клярі без яєць
Печериці в хрусткій паніровці – рецепт французької кухні.
Це класична закуска, яку часто можна знайти в невеликих ресторанчиках в багатьох провінціях Франції. Найчастіше гриби в клярі готують в Провансі, що на півдні країни.
Серед інгредієнтів оригінального рецепта можна знайти яйця, рідше – сир. Ми трохи вдосконалюємо блюдо, зробивши його добрішим, веганським, але не менш смачним, виключивши зі списку яйця та інші продукти тваринного походження.
Для приготування грибів в паніровці використовуйте тільки печериці або сироїжки, так як час приготування цієї страви – не більше 30 хв. Деякі гриби можуть бути небезпечними, тому поставтеся уважно до їх вибору. Королівські печериці – кращий варіант!
Кляр для соковитих грибів буде приготовлений без яєць, тільки борошно і вода. Цих двох інгредієнтів цілком достатньо, щоб створити золоту, хрустку скоринку.
Нам знадобиться:
- 300 гр. свіжих печериць
- мука
- вода
- панірувальні сухарі
- сіль перець
- решітка для гриля або духовка або фритюр
- рослинне масло (якщо готуєте у фритюрі)
- дерев’яні палички або шпажки
Печериці в паніровці
Для початку слід приготувати кляр. Для цього необхідно змішати воду з борошном до консистенції сметани. Збивати потрібно ретельно, щоб не залишалося грудочок. Точних пропорцій співвідношення борошна і води немає, тому що все залежить від сорту борошна. Просто налийте німого води в борошно і почніть поступово змішувати, додаючи потроху воду, щоб кляр вийшов гладким і однорідним. Не забудьте добре посолити кляр, так як гриби ми не солимо.
Гриби промити, обсушити чистим рушником. Відварювати не потрібно!
Вмочати печериці в кляр, а потім в панірувальні сухарі, щоб кляр «схопився» і перестав стікати з грибів. Потім шампіньйони необхідно викласти на решітку гриль або на деко, застелене фольгою. Якщо ви готуєте страву у фритюрі, то знадобиться близько 100 мл. рослинного масла.
Найзручніший варіант – це запекти гриби в духовці до золотої скоринки.
Як тільки панірувальні сухарі підрум’яняться – печериці готові. Гриби залишаться всередині дуже соковиті і не втратять свого аромату. А хрустка скоринка прекрасно доповнить ніжний смак шампіньйонів.
Печериці в клярі готові! Можна нанизати гриби на палички і подати разом з веган сметаною або іншим соусом до смаку.
Смачного!