Гриби під соусом Теріякі
Теріякі – це соус японської кухні. Існує тисячі рецептів правильно приготування маринаду, хоча насправді, в кожній японській сім’ї терияки готується по-своєму.
Є основні інгредієнти, такі як соєвий соус, саке, цукор, імбир і спеції, інші компоненти кожен кухар додає на свій смак.
Соус Теріякі можна приготувати заздалегідь, а потім зберігати в холодильнику ще довгий час. Ідеально підходить в грибам, овочам і зелені. Наприклад, зі терияки ви можете приготувати чудовий гарнір з брокколі з грибами.
Отже, щоб приготувати гриби під соусом теріякі, нам знадобиться:
- 3 ст. ложки кунжутного масла (оливкового)
- 1/4 ст. сирих горіхів кешью (1 склянка – 200 мл.)
- 1 ст. л. коричневого цукру (можна білий)
- 1 ст. л. соєвого соусу
- 1 ст. л. рисового оцту
- 1/4 ч. Л. сушеного червоного перцю (буде гостро!)
- зелень цибулі
- 1 зубчик часнику
- 1 см. Кореня імбиру
- 250 гр. будь-яких грибів (ідеально з шиітаке, печерицями або білими)
Дрібно нарізати часник. Імбир натерти на тертці.
Гриби нарізати великими шматками, приблизно на 5-6 частин 1 гриб.
Горіхи кешью злегка роздрібнити, приблизно на 2-4 частини. Вилити 2 ст. л. масла на гарячу сковороду, розжарити і висипати горішки. Обсмажити кешью до золотого кольору.
Дістати горіхи зі сковороди. А в масло додати коричневий цукор, соєвий соус, оцет, червоний перець, часник і імбир. Постійно помішуючи смажити протягом 1-2 хв., Щоб цукор розчинився. Потім зробити сильний вогонь і всипати гриби. Смажити протягом 5 хв. або поки гриби не придбають характерний коричневий колір і не наситяться соусом теріякі повністю.
Викласти гриби на тарілочку, присипати зеленню свіжої цибулі. Відразу ж подавати на стіл і насолоджуватися соковитими ароматними грибами під соусом теріякі.