Гриби під соусом теріякі



гриби терияки Гриби під соусом Теріякі

Теріякі – це соус японської кухні. Існує тисячі рецептів правильно приготування маринаду, хоча насправді, в кожній японській сім’ї терияки готується по-своєму.

Є основні інгредієнти, такі як соєвий соус, саке, цукор, імбир і спеції, інші компоненти кожен кухар додає на свій смак.

Соус Теріякі можна приготувати заздалегідь, а потім зберігати в холодильнику ще довгий час. Ідеально підходить в грибам, овочам і зелені. Наприклад, зі терияки ви можете приготувати чудовий гарнір з брокколі з грибами.

Отже, щоб приготувати гриби під соусом теріякі, нам знадобиться:

  • 3 ст. ложки кунжутного масла (оливкового)
  • 1/4 ст. сирих горіхів кешью (1 склянка – 200 мл.)
  • 1 ст. л. коричневого цукру (можна білий)
  • 1 ст. л. соєвого соусу
  • 1 ст. л. рисового оцту
  • 1/4 ч. Л. сушеного червоного перцю (буде гостро!)
  • зелень цибулі
  • 1 зубчик часнику
  • 1 см. Кореня імбиру
  • 250 гр. будь-яких грибів (ідеально з шиітаке, печерицями або білими)

Дрібно нарізати часник. Імбир натерти на тертці.

імбир

Гриби нарізати великими шматками, приблизно на 5-6 частин 1 гриб.

гриби

Горіхи кешью злегка роздрібнити, приблизно на 2-4 частини. Вилити 2 ст. л. масла на гарячу сковороду, розжарити і висипати горішки. Обсмажити кешью до золотого кольору.

кешью

Дістати горіхи зі сковороди. А в масло додати коричневий цукор, соєвий соус, оцет, червоний перець, часник і імбир. Постійно помішуючи смажити протягом 1-2 хв., Щоб цукор розчинився. Потім зробити сильний вогонь і всипати гриби. Смажити протягом 5 хв. або поки гриби не придбають характерний коричневий колір і не наситяться соусом теріякі повністю.

гриби під соусом теріякі

Викласти гриби на тарілочку, присипати зеленню свіжої цибулі. Відразу ж подавати на стіл і насолоджуватися соковитими ароматними грибами під соусом теріякі.