Кетчуп, майонез, тар-тар і інші смачні соуси стали настільки звичними і буденними, що встигли гарненько всім набриднути. І не важливо, домашній чи майонез, свої чи помідори з городу для кетчупу або ж ви купили готовий продукт в магазині. Звичайно, покупної соус, як і багато напівфабрикати, добре спрощує життя. Відварив пасту або пельмені-вареники, додав заправку до смаку і швидкий обід або вечерю готовий.
Насправді, приготувати смачний соус будинку дуже легко! Наприклад, сирний соус з часником, який підходить для макаронів, спагетті, до млинців, овочам, сухарикам і грінками, вареників. Під сирно-часниковим соусом можна запікати гриби, баклажани, кабачки, картопля, будь-яку пасту, фаршировані перці, піцу, гарячі бутерброди і так далі.
Безумовно, найпростіший варіант – відварити будь-яку пасту, яка є у вас вдома і подати її разом з сирному соусом з часником.
Складові:
- 4 ст. л. вершкового масла
- 150 гр. вершкового сиру
- 50 гр. сиру пармезан
- 3-4 зубчики часнику
- 200 мл. молока або 150 мл. вершків + 50 мл води
- чорний мелений перець
- 2 порції спагетті або інший пасти на вибір
Сирний соус з часником для спагетті
Дрібно нарізати часник. Якщо вам зручно, то можете скористатися пресом для часнику.
До слова, італійці ніколи не користуються пресом, вважають за краще швидко нашаткувати часник гострим ножем.
Покладіть на сковороду вершкове масло. Увімкніть плиту на мінімальну температуру. Масло має підтанути.
Коли масло розтопиться, додайте часник і обсмажте протягом 1-2 хв. Не дайте часнику підрум’янитися.
Додайте м’який вершковий сир, змішайте дерев’яною лопаткою все інгредієнти.
Через пів хвилини влийте молоко або вершки. Знову все перемішайте.
Тепер черга пармезану. Додайте тертий сир і добре змішайте з іншими інгредієнтами сирно-часникового соусу.
Трохи чорного меленого перцю.
Зніміть сковороду з плити.
Відваріть спагетті до готовності. Змішайте пасту з сирним соусом.
Сирний соус з часником повинен вийти густим, з пряним, вершковим смаком. Смачного!