Пісне імбирне печиво
Спекти ароматне імбирне печиво напередодні новорічних свято – давня європейська традиція.
З початку грудня в багатьох європейських країнах починається активна підготовка до Різдва і Нового року. Крім новорічних подарунків і прикрас на полицях магазинів і приватних продуктових лавок починають з’являтися традиційні солодощі, серед яких дуже популярно імбирне печиво і імбирні пряники.
Солодка імбирна випічка ароматна і смачна, до того ж має святкове, оригінальне оформлення: новорічні ялинки, пряникові будиночки, фігурки маленьких чоловічків, птахів, тварин, сердець і зірок і інші цікаві фігури. Звичайно, для наших співвітчизників печиво не несе в собі настільки святковий настрій. Однак, барвиста подача імбирного печива точно порадує ваших друзів і близьких в холодну пору року і не тільки.
У період посту можна приготувати імбирне печиво без яєць і без молочних продуктів. Пісна випічка до того ж низькокалорійна, тому що більша частина цукру замінюється на чорну патоку (Мелясу). Якщо у вас немає в наявності меляси або ви зовсім не знаєте що це таке, то патоку можна замінити на мед і цукор, змішавши 5 частин меду з 1 частиною тростинного або білого цукру, і потім розтопити суміш на водяній бані до консистенції густого сиропу. Можливо ви не вживаєте мед, тоді просто використовуйте в рецепті цукор або будь-який звичний підсолоджувач за смаком.
Що знадобиться:
- 2 чашки пшеничного борошна
- 1/2 чашки борошна грубого помелу
- 1/3 чашки рослинного масла
- 1/3 чашки води
- 1/2 чашки коричневого цукру або білого
- 1/2 чашки чорної патоки (чим замінити патоку читайте вище)
- 4 ч. Л. імбиру натертого на дрібній тертці або 4 ч. л. меленого
- 1/2 ч. Л. соди
- 1/2 ч. Л. солі
- 1/4 ч. Л. ванілі
- 1 ч. Л. меленої кориці (половина для тесту і половина для присипки печива)
- 1/2 ч. Л. меленого мускатного горіха
- 1/4 ч. Л. меленої гвоздики
Різдвяне імбирне печиво зі свіжим імбиром
Просійте борошно. У глибокій мисці змішайте всі сухі інгредієнти: борошно, соду, цукор, сіль, ваніль, 1/2 частина меленої кориці, мускатний горіх, гвоздику, імбир.
В іншій мисці змішайте всі вологі інгредієнти: мелясу або її заміну, воду, рослинне масло. Ретельно перемішайте, а потім всипте сухі інгредієнти і знову перемішайте в однорідну густу масу. На останньому етапі тісто буде щільне, але в той же час еластичне. Місити тісто треба буде руками.
Розкачайте тісто руками, створіть форму маленьких кульок. Тепер треба приплюснути рукою або склянкою тісто, щоб вийшла рівна форма печива. Кожне печиво умочіть в цукор змішаний з 1/2 ч. Л. меленої кориці.
Ви також можете вирізати тісто спеціальними формочками, щоб надати їм святковий вигляд.
Поставте випікатися імбирне печиво в духовку при температурі 220 С на 10-15 хв.
Тісто має піднятися і підрум’янитися.
Охолодіть готове печиво і подавайте на стіл.
Смачного!