Швидше за все, любителі авокадо давно помітили схожість смаків тропічного фрукта і варених круто яєць? Так, звичайнісіньких, варених круто, яєць. І справа не тільки в консистенції стиглої м’якоті авокадо і такого ж м’якого і крохмального яєчного жовтка. Справа в смаку! Звичайно, переплутати два продукти складно, а ось замінити один іншим – цілком можна.
Авокадо замість яєць – досить поширена практика в вегетаріанської кухні і не тільки. Найчастіше, в салатах, так як термічно оброблений фрукт втрачає основний смак і форму. Авокадо замінює не тільки один з інгредієнтів страви, а й заправку для холодної закуски або салатів. У блендері, густа текстура фрукта швидко перетворюється в однорідну пасту, яка, з додаванням солі, перцю та інших спецій може з успіхом замінити найсмачніші салатні заправки: і навіть майонез або сметану. Наприклад, як в нашому салаті з авокадо з огірком і зеленою цибулею, який неспроста отримав назву «Яєчний». Спробуйте, і ви самі все зрозумієте.
Складові:
- 1/2 стиглого авокадо
- 1 огірок
- 3 пір’їнки зеленої цибулі
- рожева сіль (яка також дає приголомшливий яєчний запах) або кухонна сіль
- чорний мелений перець за смаком
Салат з авокадо з зеленою цибулею
Готуємо інгредієнти. Авокадо розрізаємо на дві половинки, виймаємо кісточку. Моєму цибулю і огірок.
Пробуємо шкірку огірка, якщо вона гірка – зрізаємо. Нарізаємо овоч великими кільцями, а потім кожне кільце ще на 4 частини.
Стиглу м’якоть 1/2 авокадо «зрізаємо» ложкою. Зрілий фрукт має консистенцію підталого вершкового масла, тому дістати м’якоть не складе труднощів.
Шаткуємо зелена цибуля. І додаємо до решти інгредієнтів.
Солимо (щіпку рожевої солі + трохи кухонної солі). І гарненько перемішуємо. З авокадо вийде смачна густа заправка.
Салат з авокадо з цибулею і огірком готовий. Залишилося доповнити гарніром (добре поєднується з бурим рисом) і вибрати гарячу страву за смаком. Смачного!