Баклажани в томаті на зиму



Баклажани в томаті на зиму – смачна заготівля з синенькі з помідорами, часником, солодким болгарським перцем, а також гострим чилі. Ароматно, готується швидко і просто. Для цієї заготовки беремо саме соковиті стиглі помідори, які не замінюємо їх томатною пастою, кетчупом або краснодарським соусом. Яскравий аромат заготівлі надаємо подрібненим солодким перцем і часником. Баклажани, завдяки не дуже довгої термообробці, що не перетворюються в кашу, а залишаються цільними шматочками. Така закуска урізноманітнює ваш зимовий раціон своїм пікантним смаком, адже салат з баклажанів підійде практично до будь-якої страви.

Баклажани в томаті на зиму

Баклажани в томаті на зиму

Для того щоб переконатися в відмінному результаті заготовки, приготуйте невелику порцію до обіду або вечері, прибравши зі списку оцет. При подачі додайте свіжої зелені.

баклажани з помідорами на зиму рецепт з фото

Складові:

  • баклажани 550-600 г,
  • томати стиглі свіжі – 550 г,
  • перець солодкий – 180 г,
  • часник – 40 г,
  • сіль – 10 г + 15 г,
  • цукор – 60 г,
  • масло рослинне – 40 мл,
  • оцет столовий – 10 мл,
  • перець чилі «вогник» – ¼ частина.

Процес приготування:

Баклажани промиваємо під струменем холодної води, просушують кухонним рушником. Зрізаємо у баклажанів плодоніжки з листочками, сам баклажан розрізаємо вздовж на чотири частини, кожну з яких крупно нарізаємо брусочками.

Для того щоб прибрати зайву гіркоту, не будемо нічого вигадувати нового, поступимо як зазвичай – пересипаємо кожен шар овоча сіллю (15 г). Ми залишаємо на 30-40 хвилин, рідину зливаємо, а баклажани злегка віджимаємо. Обсмажуємо до легкої рум’яної скоринки, приблизно 4-5 хвилин.

Пересипати овочі сіллю

Помідори і перець вимити, у перців видаляємо білі м’які перегородки, довільно нарізаємо як перець, так і помідори. Часник очищаємо, вимиваємо. Пекучий перець «вогник» додаємо на свій смак, четвертої частини буде достатньо для середньо-гострого результату. Всі інгредієнти закладаємо в чашу блендера, встановивши насадку «металевий ніж». Якщо блендера немає, скористаємося м’ясорубкою.

Помідори перець часник в блендері

Подрібнюємо всі інгредієнти до однорідного стану.

овочева маса

Переливаємо томатний соус для баклажанів в сотейник / каструлю, вливаємо порцію рослинного масла, додаємо сіль (10 г) і цукор, також вливаємо оцет. Проварюємо все протягом декількох хвилин.

Томатний соус для баклажанів

Тепер закладаємо злегка рум’яні часточки баклажанів.

Перемішуємо, відправляємо на плиту проваритися, вогонь помірний, час – 7-10 хвилин.

Баклажани з овочами

Банки заздалегідь гарненько вимити, відправляємо стерилизоваться на пар, в духовку або мікрохвильову піч. Кришки для закачування опускаємо в киплячу воду на три хвилини. Якщо у вас є стерилізатор, стерилізуємо всю тару в ньому. Акуратно наповнюємо банки готовими баклажанами в томатному соусі.

Баклажани в банках

Закочує кришками банки, перевертаємо догори дном, вкриваємо пледом, залишаємо на добу, для охолодження тари і заготовки. Переставляємо баклажани в томатної заливки на полицю прохолодного приміщення, погріб, або зберігаємо в квартирі в коморі до зими.

Баклажани в томатної заливкиБаклажани в томатному соусі на зиму

Приємного вам апетиту!

Баклажани з помідорами на зиму