Баклажани з перцем



Гострі баклажани з перцем – це ідеальний гарнір до м’яса і птиці, гостре задоволення для любителів «гарячіше». Чудовий пікантний смак ця закуска додасть італійським паст і будь-яким макаронів. Звичний бутерброд з такою овочевий смакотою стане набагато апетитний і привабливіше за смаком.

Крім цього баклажани з перцем і гострим маринадом можна перекласти в простерилізовані банки, відправити заготовку на стерилізацію і щільно загорнути на зиму. Тоді яскравий букет смачних інгредієнтів порадує вас і в непогожий похмурий день. Спробуйте, не пошкодуєте!

Гострі баклажани з перцем

Баклажани з перцем

Ця страва не годиться для тих, кому протипоказані пекучі кулінарні відтінки. Але можна пом’якшити його. Підправте злегка рецепт, приберіть все один інгредієнт – «зухвалий» перчик або покладіть його чуть-чуть.

Складові:

  • На один кілограм баклажан (синенькі) знадобляться:
  • пекучий перчик – половинка стручка,
  • перець болгарський будь-яких кольорів, але солодкий – 500 г,
  • сіль – 20 г,
  • оцет столовий – 35 мл,
  • часник від чотирьох часточок,
  • рослинне масло для запікання баклажан.

Процес приготування:

Баклажани з перцем рецептЯкщо баклажани (синенькі) молоді, то очищати їх від шкірки не варто. Просто помийте їх, зріжте хвостики і поріжте товстими часточками.

Баклажани гострі закускаВикладіть деко фольгою і перекладіть на нього баклажани. Полийте їх злегка маслом і поставте запікати на 30-40 хвилин в духовку при 180 градусах.

Гострі баклажани рецептОвочі поступово ставатимуть м’якими, але до стану пюре їх доводити не слід.

Баклажани з отстрим перцемТим часом звільніть від насіння і плодоніжок солодкий перець і очистіть часник, перекрутити їх в м’ясорубці з пекучим перцем. Розведіть у воді сіль і оцет. Маринадом залийте отриману суміш перців і часнику.

гострі баклажаниКоли будуть готові печені баклажани, перемішайте всі інгредієнти разом, закрийте кришкою посуд, в якій вони будуть маринуватися (бажано емальований або скляний). Надішліть все мінімум на добу в холодильник. Як заготовити ці гострі баклажани з перцем на зиму, описано вище. Знімайте пробу, і якщо блюдо сподобалося – готуйте про запас.
За рецепт і фото дякуємо Галину Олександрівну.

Можливо, вам сподобається рецепт фаршированих баклажанів на зиму:

Баклажани фаршировані з капустою Як зробити квашені баклажани з овочевою начинкою – >>