Баклажани фаршировані кускусом



Ситне і апетитне блюдо, створене на основі «синіх» плодів – баклажанів, кус-куса (турецької пшеничної крупи) і ароматного базиліка. Баклажани, фаршировані кускусом, виходять дуже яскравими, соковитими, з оригінальним смаком. Страву можна подати на святковий банкет, домашню вечерю або обід. Крупа насичується ароматом і смаком спецій і відмінно поєднується з баклажанами.

Баклажани з кускус

Якщо ви любите ситні блюда, ви можете додати в заготовку сочевичний фарш, як ми готували для шаурми з сочевицею, соєве м’ясо, м’ясо сейтан або сир. Це зробить закуску більш ситної і смачною. Для створення фаршированих баклажанів рекомендується використовувати плоди середнього розміру, без вад і пошкоджень.

«Сині» з кус-кусом хороші і на наступний день. Підігрів їх кілька хвилин в духовці, ви зможете насолоджуватися ароматним блюдом на протязі всього дня.

Складові:

складові

  • баклажани ( «сині») – 4 шт .;
  • кус-кус – 200 грам;
  •  сіль – 1 ч. л .;
  • базилік – 3-4 гілочки;
  • цибуля – 1 шт .;
  • перець – 1 шт .;
  • часник – 2-3 часточки;
  • масло -40 мл.

Баклажани з кускус і базиліком

1. Готуємо баклажани: промиваємо їх під проточною водою, розрізаємо кожен плід на дві частини, вирізаємо поглиблення, залишаючи бортики (шириною 1 см). Посипаємо овочі кухонною сіллю. Чекаємо 20-30 хвилин.

Баклажани без серцевини

2. Шаткуємо м’якоть невеликими кубиками.

Сині нарізані кубиком

3. Очищаємо від лушпиння цибулю і часник, готуємо їх на маслі 4-5 хвилин. Додаємо в сотейник шматочки баклажанів, смажимо масу до м’якості.

Смажена м'якоть синіх

4. Додаємо подрібнену паприку (свіжий перець, нарізаний кубиком) і сіль.

Баклажани з паприкою і сіллю

5. Готуємо кус-кус: заливаємо крупу 200 мл очищеної води. Чекаємо, коли маса закипить. Відставляємо каструлю і накриваємо її кришкою. Чекаємо 10-15 хвилин. Додаємо в начинку кус-кус і подрібнений базилік.

Варена кус кус

6. Змішуємо компоненти для наповнювача.

начинка

7. Викладаємо крупяную начинку на баклажани (з гіркою).

фаршируємо овочі

8. Готуємо фаршировані «сині» 30-40 хвилин (температура 200 градусів).

Печені фаршировані баклажани

Подаємо баклажани негайно (зі свіжою зеленню, улюбленим салатом, гарніром., З лавашем або гарячими булочками).

Смачного!