Такі поширені страви як макарони з м’ясом, макарони по-флотськи, швидко набридають, і цим нікого вже не здивуєш. Якщо в Італії пасту їдять просто так, то у нас макарони це просто гарнір і необхідно щоб до гарніру було що-небудь м’ясне. Щоб порадувати вибагливих домочадців макаронами, можна запропонувати незвичайні макарони черепашки з фаршем. Таке блюдо сподобається і дорослим і дітям, яких важко посадити за стіл. Приготувати фаршировані макарони можна в духовці, як запечені Каннеллоні, або просто зварити їх як пельмені в звичайній каструлі на плиті або приготувати в мультиварці.
Мушлі з фаршем
Для цієї страви необхідно вибрати макарони у вигляді великих черепашок. Ця страва за смаком вам нагадають пельмені, адже в складі тісто і фарш. І коли на ліплення зовсім немає часу можна взяти на озброєння цей швидкий рецепт. Адже тільки почавши їх варити, по дому буде витати ароматний запах пельменів. Процес фаршировані зовсім недовгий, а результат обов’язково порадує.
як приготувати фаршировані макарони черепашки в мультиварці
Складові:
- макарони у вигляді черепашок,
- м’ясний фарш,
- вода,
- сіль,
- приправи,
- лавровий лист,
- вершкове масло,
- соус, сметана (на вибір).
Процес приготування:
Насамперед необхідно підготувати фарш. Для цієї страви підійде будь-який фарш на вибір. Це може бути змішаний, курячий, яловичий фарш. У фарш додаємо до смаку сіль, перець, спеції, цибулю і часник. Для додання більш насиченого смаку можна додати зелені. Не варто боятися додавати різні спеції, головне – не перестаратися. Для таких страв можна наперед накрутити фарш і заморозити його.
Макарони черепашки повинні бути великі, і з твердих сортів пшениці. Тоді вони не розповзуться, і блюдо буде виглядати набагато красивіше, а значить апетитний.
Після підготовки фаршу можна приступити до фарширування. Для зручності можна класти черепашку на долоню і за допомогою чайної ложки заповнювати її фаршем. В середньому в одну черепашку поміщається одна ложка фаршу. Під час варіння макарони збільшаться в обсязі, а фарш стиснеться, тому краще начиняти черепашку повністю доверху.
Для варіння в мультиварці спочатку необхідно підготувати чашу. Рясно змащуємо вершковим маслом, щоб макарони з фаршем не пригоріли під час варіння. Починаємо викладати черепашки. Акуратно в один шар одна за одною розкладаємо вироби по дну, потім при необхідності викладаємо другий шар.
Воду наливаємо повільно і акуратно, намагаючись не зачепити черепашки. Зручніше за все буде наливати по краю, тоді все фаршировані макарони залишаться на місці і рівномірно заповняться водою. У воду додаємо сіль і кладемо лавровий лист.
На програмної панелі мультиварки встановлюємо режим «випічка», чекаємо, поки закипить вода. Після того як вода закипіла необхідно дати черепашок поваритися 10-15 хвилин. Найголовніше щоб вони не були переварені, можна навіть зробити їх трохи твердими, вони швидко «дійдуть» в гарячій воді. Під час варіння необхідно періодично відкривати кришку і стежити, щоб вода не википіла. Немає необхідності їх заважати, вони добре проваряться, навіть якщо будете варити їх в два і три шари.
Крім мультиварки такі черепашки можна приготувати і в звичайній каструлі на газу, головне не дати фаршу випасти з черепашки, послідовність буде така ж, як і з мультиваркою. Спочатку треба викласти черепашки, потім залити воду. З однією різницею, що після того, як вода закипіла необхідно зменшити вогонь. Щоб черепашки варилися в злегка киплячій воді.
Після того як черепашки зварилися, можна подавати їх до столу. Приємний аромат так схожий на домашні пельмені швидко збере на кухні всю сім’ю, а улюблений соус, сметана або кетчуп з майонезом додадуть страві свій особливий смак. Такий простий рецепт врятує, коли часу на підготовку зовсім мало, а хочеться чогось незвичайного.
Смачного.