Біляші рецепти



Домашня випічка з м’ясом завжди викликає радість у домочадців. Приготування біляшів – це завжди бажане подія в родині. Біляші на дріжджах виходять красивими, повітряними з соковитою начинкою. Тісто для біляшів, рецепт якого представлений нижче, робити просто. Всі компоненти доступні і добре поєднуються. Масло, яке вливається в останню чергу при замісі, робить структуру тесту приємною і еластичною.

Біляші: рецепт з фаршем зі свинини

Біляші з м'ясом

В якості начинки для біляшів пропонується використовувати свиняче м’ясо. Для різноманітності ви можете готувати біляші з яловичиною або бараниною.

Важливо також пам’ятати, що під час ліплення біляшів потрібно залишати отвір, тобто робити круглі пиріжки відкритими, це дозволить начинці краще пропектися.

Потрібні продукти:

  • 0,5 кг фаршу
  • 200 г молока
  • 2 яйця
  • 100 г маргарину
  • дрібка солі
  • щіпка цукру
  • 20 г дріжджів
  • 0,5 кг борошна
  • 20 мл соняшникової олії (для тесту).


Процес приготування

1. Спочатку потрібно всипати в ємність сухі інгредієнти: сіль, цукор, дріжджі. Борошно додавати поки не потрібно.
2. Молоко підігріти. Воно обов’язково повинно бути кімнатної температури. Влити його в миску.
3. Розбити яйця, влити розтоплений маргарин. І відразу ж просіяти борошно.
4. Замісити туге тісто.
5. Як тільки тісто стане щільним, потрібно дрібними порціями вливати олію та добре втирати його в масу.
6. Тісто повинне вийти еластичним, приємним на дотик. Миску з готовим тестом прикрити вологим рушником або харчовою плівкою. Залишити на 2 години.
7. Тісто, що підійшло осадити. Розірвати його на рівні шматки, призначені для ліплення біляшів.
8. Кожен шматок приплюснути пальцями, в центр покласти по жмені підготовленого фаршу. Сформувати біляші.

Біляші з фаршем зі свинини
9. Обсмажувати біляші потрібно у великій кількості рослинного масла. При цьому варто зауважити, що і сковорода і масло повинні бути прогрітими.
10. Біляші готові до подачі.

Біляші з фаршем смажені

Смачного!

Автор рецепта і фото: Ірина Гребенкина.

Ароматні біляші з хрусткою скоринкою – це одне з найсмачніших страв фастфуду. Приготувати це ароматні ласощі можна і вдома. Доведеться витратити деякий час, але результат однозначно перевершить всі очікування. Біляші з м’ясом будемо смажити у великій кількості соняшникової олії. Іншими словами, вони повинні буквально плавати у фритюрі. Це і додасть страві апетитну кірочку. Тому вибрати для смаження біляшів потрібно не сковороду, а глибокий сотейник або казан.

Набагато зручніше, якщо на кухні є такі помічники, як фритюрниця або потужна мультиварка з програмою «жарка». Дуже зручно і практично.

Біляші з м’ясом

Біляші рецепт з фото

покроковий фото рецепт

Складові:

  • М’ясний фарш (500 г);
  • цибуля (2 шт.);
  • дріжджі сухі (2 ч. ложки);
  • борошно пшеничне (2,5 склянки);
  • цукор (1 ч. ложка);
  • сіль;
  • перець;
  • кип’ячена вода (1,5 склянки).
  • олія соняшникова (3 ст. ложки + для смаження).

Процес приготування:

Біляші з фаршемДля приготування біляшів краще використовувати тісто і фарш домашнього приготування.

Тісто для біляшівПерший крок. Підготуємо глибоку ємність, в ній ми будемо робити тісто для біляшів. Наллємо сюди кип’ячену воду. Пам’ятаємо, що вона повинна бути теплою. Розчинний у воді ложечку цукру.

Тісто для біляшівДругий крок. Додамо сухі дріжджі. Відразу не розмішуємо їх, робимо це через кілька хвилин. Залишимо ємність з дріжджами ще хвилин на 10.

Тісто для біляшівТретій крок. Додаємо трохи солі і борошно. Перемішуємо дуже ретельно. Тепер тонким струменем виллємо в ємність рослинне масло. Ще раз перемішати.

Четвертий крок.

Відправляємо підготовлене тісто в тепле місце. Через півгодини нам потрібно його обмять, після чого залишити його ще на 30 хвилин. Тісто, що підійшло добре вимісити. Воно повинно стати м’яким і пластичним.

Фарш для біляшівП’ятий крок. Підготуємо начинку для біляшів. Зіб’ємо в блендері дві подрібнені цибулини. Змішаємо цибулю з подрібненим м’ясом. Додамо сіль і чорний перець. Фарш добре перемішати.

Як приготувати біляшіШостий крок. Виліпимо руками плоскі коржі з тіста. У центр кожного коржика кладемо трохи фаршу і загортаємо тісто. Потім долонею розгортаємо отримані кульки назад в корж. Викладаємо на сковорідку і обсмажуємо в великій кількості будь-якого рослинного масла.

Біляші рецепт фотоБіляші готові! Подаємо їх гаряченькими!

Автор рецепта і фото: kozyаrgg

Можливо, вам сподобається цей рецепт казахських пиріжків:

Пиріжки з ліверомЯк приготувати казахські пиріжки – >>