Смачну самсу можна приготувати з курячим м’ясом. Ця домашня випічка виходить дуже апетитна і ніжна. Тісто для цієї страви пропонується приготувати самим, його рецепт дуже простий. За смаком – щось середнє між листковим і пісочним, ось тільки результат швидкий.
Самса з куркою
По суті, це пиріжки з тесту і м’яса курки, тільки у вигляді трикутників. Начинка дуже соковита, а хлібна скоринка хрустка. Вся сім’я залишиться задоволена таким частування! Забігаючи вперед, хочеться відзначити, що така домашня самса може бути з будь-яким м’ясом, не тільки курячим.
Складові:
Для фаршу:
- 0,3 кг філе курки;
- головка цибулі,
- сіль.
Для тесту:
- 2 курячих яйця;
- 100 г вершкового масла;
- 50 мл води;
- 350 г борошна;
- сіль.
Для змазування верху:
- 1 яйце.
Процес приготування:
Кулінарний процес почнемо з приготування начинки. Куряче філе необхідно вимити в холодній воді. Нарізати м’ясо курки на дрібні шматочки.
Очистити цибулину і натерти на дрібній тертці (або подрібнити в блендері).
У рубаний фарш всипати сіль. Додати протертий цибулю. Розмішати все до однорідного стану.
Як зробити швидке тісто на самсу:
У глибоку миску розбити яйця. Додати шматочки вершкового масла, воно повинно бути кімнатної температури. Влити воду, посолити і всипати борошно.
Замісити туге тісто, яке потрібно буде розкачати тонкий пласт.
Розрізати його на великі шматки.
У центр кожного шматочка укласти по столовій ложці м’ясної начинки.
Зліпити трикутні пиріжки.
Викласти самсу на змащене деко швами вниз, промазати верх збитим яйцем.
Поставити вироби випікатися в добре прогріту духовку на 30 хвилин. Температуру для готування встановити 180 °.
Самсу найкраще є гарячою. Смачного!
Можливо, вам буде цікаво, як зробити пиріжки з капустою і рисом: