Самса з куркою



Смачну самсу можна приготувати з курячим м’ясом. Ця домашня випічка виходить дуже апетитна і ніжна. Тісто для цієї страви пропонується приготувати самим, його рецепт дуже простий. За смаком – щось середнє між листковим і пісочним, ось тільки результат швидкий.

 Самса з куркою

Самса з куркою
По суті, це пиріжки з тесту і м’яса курки, тільки у вигляді трикутників. Начинка дуже соковита, а хлібна скоринка хрустка. Вся сім’я залишиться задоволена таким частування! Забігаючи вперед, хочеться відзначити, що така домашня самса може бути з будь-яким м’ясом, не тільки курячим.

Складові:

Для фаршу:

  • 0,3 кг філе курки;
  • головка цибулі,
  • сіль.

Для тесту:

  • 2 курячих яйця;
  • 100 г вершкового масла;
  • 50 мл води;
  • 350 г борошна;
  • сіль.

Для змазування верху:

  • 1 яйце.

Процес приготування:

Кулінарний процес почнемо з приготування начинки. Куряче філе необхідно вимити в холодній воді. Нарізати м’ясо курки на дрібні шматочки.

Очистити цибулину і натерти на дрібній тертці (або подрібнити в блендері).

самса домашня

У рубаний фарш всипати сіль. Додати протертий цибулю. Розмішати все до однорідного стану.

Рецепт самси з куркою

Як зробити швидке тісто на самсу:

самса куряча

У глибоку миску розбити яйця. Додати шматочки вершкового масла, воно повинно бути кімнатної температури. Влити воду, посолити і всипати борошно.

Замісити туге тісто, яке потрібно буде розкачати тонкий пласт.

Курка з тесті

Розрізати його на великі шматки.

У центр кожного шматочка укласти по столовій ложці м’ясної начинки.

Самса з куркою як приготувати

Зліпити трикутні пиріжки.

Самса домашня фото рецепт

Викласти самсу на змащене деко швами вниз, промазати верх збитим яйцем.

Курка в тесті як приготувати

Поставити вироби випікатися в добре прогріту духовку на 30 хвилин. Температуру для готування встановити 180 °.

Самсу найкраще є гарячою. Смачного!

Можливо, вам буде цікаво, як зробити пиріжки з капустою і рисом:

Пиріжки з капустою