Чебуреки, зроблені в домашніх умовах завжди смачніше тих, що куплені в кулінарії або магазині у вигляді заморожених напівфабрикатів. Багато господинь, перш ніж приступити їх готувати, зазвичай хвилюються, що процес займе багато часу. Тільки на ділі це зовсім не так. Чебуреки м’ясом зробити дуже просто і швидко. А результат буде тільки радувати родину і гостей.
чебуреки
Складові:
- змішаний фарш (свинина + яловичина) – 400 г,
- зелений або ріпчасту цибулю – за смаком,
- борошно пшеничне просіяне – 0,5 кг,
- вода закип’ятила (тепла) -100 мл,
- яйця -2 шт.,
- сіль кухонна – 30 г,
- рослинне масло для смаження – 100 мл.
Процес приготування:
Подрібнити через м’ясорубку м’ясо, фарш посолити. Змішати його з зеленню. Прибрати на 15 хвилин в холодне місце.
Як приготувати тісто для чебуреків:
У глибоку чашку влити потрібну кількість води. Розбити яйця.
Всипати сіль.
Додати борошно.
Добре перемішати до однорідного стану. Отримане тісто на чебуреки прикрити плівкою. Поставити на 10 хвилин в холодильник.
Після закінчення часу дістати всі компоненти. Тісто розділити на невеликі шматочки вагою по 40 г.
Розкачати кожен шматочок в пласт.
У центр кожної коржі викласти м’ясну начинку і рівномірно її розподілити тільки на одній половині гуртка, краю залишаючи вільними.
Сформувати чебурек, накривши фарш другою половинкою коржі. Краї защепіть, зубчики зробити виделкою.
Смажити чебуреки на розпеченому рослинному маслі без запаху.
Готові гарячі чебуреки можна подавати відразу на стіл.
Смачного!
Автор рецепта і фото: Гребенкина Ірина.
Листкові чебуреки на мінералці
Ідея приготувати рум’яні, апетитні, все в дрібних бульбашках чебуреки відвідує тільки тих, хто вміє готувати пельменное тісто. Для нього потрібна лише борошно, сіль, яйце і рідина – зазвичай тепла вода. А чому б не поекспериментувати? Замісити тісто на мінеральній воді.
1. 2 склянки сильногазованою мінеральної води змішуються з 1 яйцем, 1 столовою ложкою солі, 2 склянками борошна. Замішується густе тісто, з миски викладається на стіл і тепер уже руками, частинами додаючи борошно, досить довго і ретельно місить дуже круте тісто. Скочується в кулю, накривається рушником, щоб не завітриться.
Фарш для чебуреків підійде і свинячий, і яловичий, і змішаний з різних сортів. Разом з м’ясом в м’ясорубці подрібнюється ріпчаста цибуля – на кілограм м’яса краще взяти 3 великі цибулини. За смаком солиться, посипається чорним меленим перцем. Для більшої соковитості додається півсклянки холодної води.
Через 15-20 хвилин, береться частина тесту і качалкою або звичайною скляною пляшкою розкочується в тонкий пласт. Стіл попередньо посипається борошном, щоб тісто не пріліпало.Раскатанное тісто по всій поверхні змащується рафінованим рослинним маслом.
Тепер змащене тісто скручується тугим рулетом.
Рулет нарізається на шматочки однакового розміру.
Тепер кожен шматочок зрізами вмочується в борошно і сплющується в коржик.
Знову за допомогою качалки коржі розкочуються в тонкі кола. При цьому на них будуть видні кільця від масла, схожі на річні кільця у дерев. Саме завдяки їм чебуреки вийдуть листковим.
На одну сторону розкатаних кружечків кладеться ложка фаршу, розмазується виделкою.
Накривається іншою стороною. Край зчіплюється.
Краї защипують або притискаються виделкою – тоді чебуреки будуть з красивою бахромою.
Смажаться листкові чебуреки у великій кількості рослинного масла до рум’яної скоринки з обох сторін.
Готові чебуреки на мінералці викладаються на тарілку і подаються на стіл як самостійне блюдо.
Автор рецепта і фото: Марина Олександрівна
Можливо, вам буде цікавий на нашому сайті рецепт смачних біляшів:
Як приготувати біляші – >>