Ніжний бісквітний торт з ананасами приготувати в домашніх умовах дуже просто. Чудовий м’який десерт з шоколадною глазур’ю просто тане в роті, тому у такий випічки знайдеться маса шанувальників – ласунів.
Торт з ананасами
Рецепт ананасового торта адаптований під мультиварку Панасонік (без тиску) або під звичайну духовку.
Складові:
У бісквіт:
- 6 курячих яєць,
- Неповна склянка цукру,
- 1 склянка борошна,
- ванілін -1 г
Для крему:
- вершкове масло – 180 гр.,
- молоко незбиране згущене -1,5 банки,
Для прикрас:
Для начинки:
- Ананаси консервовані – 1 середня банку,
- Горіхи волоські 50 -70 гр.
Процес приготування:
Для початку вершкове масло залишимо в теплому приміщенні, щоб воно стало м’яким.
В цей час приготуємо бісквітний корж для торта. Збиваємо міксером яйця з цукром протягом 10 хвилин, до густої маси, додаємо соду і ще хвилинку працюємо міксером. Потім невеликими порціями додаємо просіяне борошно і акуратно перемішуємо тісто лопаткою або ложечкою.
У торт з ананасами бісквітний корж краще пекти в мультиварці, мені він здається смачніше, ніж з духовки. Чашу мультиварки змащуємо вершковим маслом, виливаємо в неї тісто, і будемо пекти 65 хвилин на програмі «Випічка». По закінченню програми додаємо ще хвилин 10.
Виймаємо готовий бісквіт з мультиварки за допомогою ємності для варіння на пару і даємо йому гарненько охолонути.
Якщо на вашій кухні немає мультиварки, спечіть торт з ананасами в духовці. В такому випадку, його можна буде приготувати в різній формі: круглої, квадратної, прямоугольно, овальної або ще який-небудь особливою. Бісквіт випікається в добре прогрітій духовці при 180 градусах Цельсія. Час приготування залежить від діаметра вашої форми, в середньому становить 30-35 хвилин. Готовність коржа легко перевірити дерев’яною паличкою. Якщо вона суха – бісквітний пиріг готовий.
Вершковий крем зі згущеним молоком краще готувати безпосередньо перед прослаіванія торта. Не потрібно прибирати його перед роботою в холодильник, з незаст кремом легше працювати. У каструльці або мисочці збиваємо міксером м’яке вершкове масло зі згущеним молоком. Крем вийде однорідним, якщо в м’яке масло маленькими порціями додавати згущене молоко.
Волоські горіхи подрібнюємо в крихту, простіше це зробити блендером. При його відсутності можна висипати горішки в пакетик і розкришити качалкою або склянкою.
Консервований ананас кільцями або шайбами потрібно порізати на дрібні шматочки. Якщо ви купили подрібнений ананас, потрібно просто злити з нього сироп.
Наш бісквіт охолов. Розрізаємо його на 3 коржа. Щоб торт вийшов соковитим, коржі можна просочити солодким сиропом, який злили з консервованого ананаса. Це вже за бажанням.
Змащуємо перший корж вершковим кремом і викладаємо не шкодуючи добротний шар ананасів. Ананаси потрібно змастити трохи кремом або нанести його на наступний корж і злегка притиснути.
Другий корж зверху змащуємо кремом, викладаємо шматочки ананаса і посипаємо горішками. Кладемо останній третій корж, змащуємо кремом його і весь торт по колу.
Як приготувати шоколадну глазур для прикраси торта
У піалу кладемо вершкове масло і поламаний на дольки шоколад (половину плитки). Розтоплюємо на водяній бані або в мікрохвильовій печі, перемішуємо і прикрашаємо наш тортик, роблячи ободок.
В якості прикраси в покроковому фото рецепті представлений торт з сердечками. Для цього зручно використовувати формочки для вирізки печива у формі сердець різних розмірів. Помістити їх на поверхню торта, засипати всередину кольорові цукрові кульки і трохи придавити їх, щоб не розсипалися без форм. Форми зняти.
Таким може бути торт на день закоханих, який можна піднести замість банальної валентинки.
А ще ананасовий торт можна подати до шампанського, оскільки: в якості закусок до шампанського МОЖНА подавати:
Отже, шампанське добре поєднується з горіхами, бісквітом і фруктами, всім, що є в складі цього торта!
Пригощайтеся і готуйте своїм домашнім торт з ананасами в мультиварці або духовці.
Приємного вам апетиту і хороших рецептів!