Грона брюссельської капусти – це, мабуть, найкрасивіша і незвичайна овочева культура. Гілки капусти усипані маленькими качанчики, що з вигляду трохи нагадують зелений виноград або чорний перець в стадії дозрівання. Капуста не так давно з’явилася в доступній продажу, раніше такий овоч можна було купити тільки у великому супермаркеті, та й то, не завжди він був представлений в асортименті. Останнім часом овочева культура перестала бути дефіцитом, але не всі досі знають і вміють готувати цих «зелених крихіток».
Я хочу поділитися з вами рецептом – як приготувати брюссельську капусту з грибами, без попереднього відварювання овоча. Таким же чином можна зробити гарнір з брокколі з грибами. Це смачно і просто.
Складові:
- 10-15 кочанчиков капусти одного розміру;
- 5-7 шт. печериць середнього розміру;
- 1-2 колечка перцю чилі;
- 1 ч. Л. нарізаного кореня імбиру;
- рослинна олія;
- сіль, чорний мелений перець.
Хочете навчитися смачно готувати овочеву культуру городників з Брюсселя? Смажена брюссельська капуста – це найсмачніше блюдо, яке легко приготувати вдома без особливих кулінарних навичок.
Як смачно приготувати брюссельську капусту
Наливаємо в сковороду 2-3 ст. л. рослинного масла. Викладаємо чилі і імбир. Імбир не обов’язково очищати від шкірки.
Зрізаємо плодоніжки у капусти. Промиваємо гриби, просушують рушником від крапельок води.
Через 3 хв. викладаємо кочанчики і печериці, нарізані на 2-4 частини. Якщо у вас капуста велика – наріжте її на половинки.
Обсмажуємо до рум’яного кольору. Соку грибів повинно вистачити, щоб капуста загасили. Але також можна закрити сковорідку кришкою, щоб не випарується вся волога.
Залиште гриби і капусту рум’яними, соковитими, але без зайвої рідини.
За 1 хв. до готовності посоліть блюдо.
Смачного!