Пюре з цвітної капусти з печеним часником
Пюре з цвітної капусти – це прекрасна альтернатива картопляного пюре, до якого вже все давно звикли і яке порядком встигло набриднути. Цвітна капуста вважається дієтичним овочем, тому її дуже корисно включати в щоденний раціон. Порівняно з картоплею, кольорова капуста містить в собі набагато менше крохмалю, і від цього засвоюється значно легше і швидше. У капусті міститься вітамін С, В6, В1, А, РР., Також вона багата залізом., Пектин, яблучну кислоту, лимонною кислотою, і тартоновой. Остання – запобігає жирові відкладення, тому найчастіше кольорову капусту включають в дієтичне меню, яке спрямоване на схуднення, скидання зайвої ваги.
Крім корисних властивостей, овоч має неповторний, своєрідним смаком. Вважається, що люди, які не люблять страви з цвітної капусти, просто не вміють її готувати! Якщо ви хочете спробувати новий смак капусти і назавжди полюбити її, тоді обов’язково приготуйте пюре з цвітної капусти з часником! Ніжний, делікатний смак капустяного пюре з оливковою олією і печеною часником – це ідеальне поєднання.
Що знадобиться:
- 1 великий качан цвітної капусти
- 2-3 зубчики часнику
- 2-3 ст. л. рослинного масла (оливкова, кокосова або масло соняшнику)
- 2-3 пера зеленої цибулі
- сіль, перець за смаком
Як приготувати пюре з цвітної капусти
Часточки часнику змастити олією, посолити і поперчити і поставити запікатися в духовку до розм’якшення. Шкірку знімати з часнику не потрібно.
Цвітну капусту залити водою, відставити убік на 7-10 хв., Щоб жучки і гусениці, які можуть жити в капусті, спливли на поверхню. Злити воду і знову залити, але вже питну. Поставити варитися в злегка підсоленій воді до повної готовності (розм’якшення).
За допомогою друшляка злити воду.
Печена часник очистити від шкірки. Перекласти часник в каструльку з відвареної цвітною капустою. Влити оливкове масло. Збити овоч блендером до однорідної маси. Не забудьте посолити і поперчити.
Не обов’язково перетирати капусту в гладку і однорідну консистенцію. Можна залишити невеликі грудочки, які створять апетитну текстуру капустяному пюре.
Тепер можна змішати пюре з дрібно нарізаною зеленою цибулею. І подавати на стіл.
Пюре з цвітної капусти готове. Смачного!