Всім привіт! Сьогодні гортала сайт Хороші рецепти і натрапила на рецепт заготовки цвітної капусти на зиму в морозилці. Подивилася фотографії цей апетитною красуні, і вирішила, що неодмінно приготую її собі сьогодні на обід. Даний рецепт я дізналася від мами. Раніше мама готувала її, відварюючи і відправляла на сковорідку, заливаючи все це справа збитими яйцями. Було смачно, але більше кольорова капуста на сковороді походила на омлет, ніж на самостійне блюдо. Мій чоловік таку мішанину є категорично відмовлявся, а готувати тільки для себе я не люблю. Але потім у мами з’явився інтернет і Однокласники і тепер вона частенько підкидає мені смачні ідеї. Смачна кольорова капуста – один з них.
Смачна кольорова капуста
Таке блюдо можна приготувати і з замороженої капусти, але попередньо варто розморозити її, обов’язково в холодильнику. Так як розморожування буде відбуватися повільно, приготовану страву з такою замороженої капусти нічим не буде відрізнятися від страви зі свіжих суцвіть.
кольорова капуста в клярі покроковий фото рецепт
Складові:
- 1 яйце,
- борошно,
- сіль,
- перець,
- спеції за смаком,
- вершкове масло і соняшникова олія для смаження.
Процес приготування:
Ріжемо капусту на дрібні суцвіття, ретельно миємо її.
Потім обов’язково бланшируємо – даємо їй поваритися дві хвилини в окропі, не забуваємо підсолити. Відкидаємо на друшляк і даємо час їй обтечь. Ще краще, якщо ми трохи обсушити капусту.
На розігріту сковороду наливаємо соняшникову олію і кладемо шматочок вершкового.
Поки масло розжарюється, готуємо інгредієнти для клярі.
Обвалюють пробланшировать капусту у збитому як на омлет яйці.
А потім в борошні і відправляємо на сковорідку.
Цвітна капуста в клярі смажиться на сильному вогні до появи золотистої скоринки. Яйце з борошном краще не заважати в одній тарілці, так як смак буде зовсім інший.
А так у нас виходять смачні шматочки цвітної капусти, які дуже зручно підчіплювати виделкою.
Часто таку капусту я подаю як гарнір до курячої грудях в клярі (обов’язково поділюся з вами рецептом приготування такої грудки). Виходить дуже легкий і в той же час ситний вечеря. Величезний плюс цієї страви – швидкість його приготування, на все про все у мене йде максимум 20 хвилин, а влітку це ще і бюджетно – у бабусь на ринку можна купити її рублів за 50 кілограм.