Овочеві гарніри

Брокколі з цвітною капустою в духовці

У сьогоднішньому рецепті пропоную з’єднати дві найправильніший капусти – кольорову і брокколі, і запекти їх в духовці, щоб максимально зберегти всі корисні властивості. Готується овочева запіканка дуже просто і швидко, а виходить дуже смачненьке.

У цьому рецепті я не додавала інших продуктів, крім самої капусти, спецій і оливкового маслом, але ви, якщо хочете, можете додати трохи сиру – твердого або плавленого, сметани або якихось інших нейтральних за смаком овочів, наприклад, кабачок або морквину, в будь-якому випадку, з доповненнями або без, запечена капуста буде дуже смачною і корисною.

Складові:

  • Брокколі – 200 г
  • Цвітна капуста – 200 г
  • Оливкова олія – ​​2ст
  • Мелені спеції: суміш перців, паприка – по ½ ч.л.
  • Мелений сухий часник – щіпка
  • Сіль за смаком
  • Сухі трави: орегано, базилік і майоран – по щіпці
  • Кайенскийперець – на кінчику ножа

Запіканка з брокколі і цвітної капусти

Підготувала обидві капусти: помила, розібрала на суцвіття.

Виклала в глибоку миску.

розібрана капуста

Кинула все спеції за списком. Як бачите, спецій не так вже й мало, але якщо ви раптом не любите якусь із них, просто пропустіть її, або ж скоректуйте їх на свій смак, адже можна додати ще, наприклад, каррі, хмелі-сунелі, французькі чи італійські трави, куркуму … Не бійтеся фантазувати.

Влила олію. Якщо у вас немає оливкової – сміливо використовуйте соняшникова. Посолити.

Перемішала, щоб все спеції рівномірно розподілилися по суцвіттям.

Переклала в керамічну форму, яка підходить для запікання, закрила блискучою стороною фольги. Поставила в гарячу духовку і при 200 градусах запікала 10 хвилин.

Тому брала фольгу, і, щоб трохи почервоніла капуста, і ще хвилин 5 потримала в духовці.

Ось і все, брокколі з цвітною капустою в духовці зі спеціями готова!

Виходить така запіканка дуже ароматною і смачненьке.

Брокколі або кольорова капуста для прикорму (для дітей)

Ці два види капусти вважаються дієтичними (НЕ калорійними, без алергенів, з великою кількістю вітамінів), тому капусту часто використовують в якості прикорму – першої їжі для маленьких дітей, яких відучують від грудного молока. В такому випадку капусту відварюють або запікають і готують овочеві пюре. Щоб приготувати корисні овочеві пюре, дотримуйтесь таких рецептів:

  1. Пюре з броколі з картоплею
  2. Пюре з цвітної капусти

Ці рецепти будуть корисні не тільки молодим мамам, але і тим, хто дотримується дієти по здоров’ю або з метою схуднення.

Смачного!