Листковий хліб



Листковий хліб готується з дріжджового тіста без яєць і молока. Формується як довгий батон або багет і випікається в духовці. Його можна приготувати як солодким, так і солоним і вживати як в гарячому, так і холодному вигляді.

листковий хліб

листковий хліб

рецепт листкового дріжджового хліба

У нас він відомий як кабардинский хліб, хоча рецепт листкового хліба з оливковою олією родом з жаркої Іспанії. Дуже простий у приготуванні, і зажадає від вас тільки достатньої кількості вільного часу.

Складові:

  • борошно – 600 г;
  • вода – 350 мл;
  • сухі дріжджі – 1.5 ч.л .;
  • оливкова олія холодного віджиму – 20 г;
  • оливкова олія без запаху – 60 г;
  • сіль – 1 ч.л.

Процес приготування:

Почнемо приготування хліба з опари. Для цього просійте в миску 100 г борошна додайте дрібку сухих дріжджів.

Опара для хліба

Влийте 100 мл теплої води, перемішайте вилкою.

Змішати борошно з водою

Поставте підходити опару.

Вона буде готова, коли почне опускатися.

готова опара

Для приготування основного тесту просійте борошно, що залишилося (500 г), додайте сіль, покладіть 1 чайну ложку дріжджів, перемішайте.

Тісто для хліба на дріжджах

Зробіть поглиблення, налийте воду (250 мл), перемішайте.

Як приготувати тісто для хліба

Додайте оливкову олію.

Оливкова олія в тісто

Введіть опару.

Тісто на опарі

Замісити тісто. В процесі замісу, можливо, необхідно буде додати воду або борошно. Тісто для домашнього хліба накрийте і залиште підходити на 15 хв.

Замісити тісто для хліба

Тепер дріжджове тісто необхідно розділити на дві однакові частини, краще зробити це за допомогою ваг. Обидві частини округлятимете. Основу накрийте і залиште підходити на 30 хвилин.

Дріжджове тісто розділити на частини

Після закінчення цього часу робочу поверхню присипте борошном і розкачайте тісто в прямокутник 30х25 см і товщиною приблизно 0,5 см.

розкачане тісто

Залиште для підйому на 15 хвилин. Поверхню пласта змастіть оливковою масло (30 г на один пласт). Допускається оливкова олія замінити кунжутним. З другим шматком повторіть те ж саме.

Тісто змастити маслом

Поверніть тісто в рулет, краї защипніть. Викладіть листкові батони на пергаментний папір швом вниз.

Згорнути тісто в рулет

Зверху зробіть дві насічки на деякій відстані один від одного, а потім проріжте їх майже до кінця, як на фото.

Насічки на хлібі

Залиште листковий хліб на деку на 1,5 години для розстоювання. Розігрійте духовку до 220-240ºС, нагрійте деко, перекладіть пергамент з хлібом на гарячий деко, поставте в духовку. На нижню полицю духовки поставте миску з водою. Випікати домашній хліб багет необхідно до золотистого кольору, готовий виріб має при постукуванні видавати глухий звук.

Кабардинський хлібРецепт листкового хліба

Як спекти смачний кабардинский хліб з дріжджового листкового тіста розповіла Марина, рецепт і фото автора.