Для того, щоб приготувати кольорову вегетаріанську локшину без яєць, нам знадобиться:
- 100 гр. борошна
- 3 ст. ложки окропу
- 1 ч. Л. солі
<p>Для домашньої кольоровий локшини з натуральними барвниками:
- Зелений колір: зелень кропу або шпинату або кропиви (можна взяти будь-яку їстівну дикорослих траву)
- Червоний колір: буряк
- Помаранчевий: гарбуз або морква
- Жовтий: куркума
Щоб локшині надати колір, замініть 3 ст. л. окропу на таку ж кількість соку буряка, гарбуза, моркви або збитою в блендері зелені.
Завдяки такому доповненню, локшина стає не тільки незвичайною і цікавою за кольором, але і дуже смачною! Ідеальний варіант, порадувати і внести різноманітність в дитяче харчування. Зазвичай, такий рецепт дітки сприймають на «Ура». Тим більше, що тут використовуються тільки натуральні продукти.
Приготування кольорової локшини
Борошно насипати в широкий посуд, долити окріп або гарячий сік овочів або зелені, дрібку солі і замісити тісто. Додавати теплу воду по необхідності, тісто не повинно бути розсипчастим або рідким. Гарна консистенція – це щільна, еластична маса без грудок муки, як на картинці.
У більшості хлібопічок є режим тесту для пельменів або вареників, за допомогою цього режиму можна і замісити тісто для локшини. Просто дотримуйтеся інструкції, замінюючи частину води на натуральні барвники.
Висипати на стіл борошно і обсипати борошном качалку. Відокремити від тесту не великий шматок і тонко розкачати на столі. Іншу частину тесту накрити кришкою або загорнути в поліетилен. Тісто не повинно прилипати до качалці, якщо таке відбувається, то досипьте борошна на стіл. Розкачати тонко, наріжте смужками і відкладіть на лляне рушник підсохнути на ніч.
Смачного!