Цвітна капуста – відмінний овоч. Я б сказала, овоч позитивний з усіх боків, як не глянь: в сезон коштує копійки, смачний, універсальний і корисний. Ну от як можна пройти повз капусти в овочевих рядах? А ніяк – давайте використовувати її по повній програмі. Можна приготувати величезну різноманітність супів, гарячих страв, закусок з цвітною капустою. Наприклад, запекти капусту в рукаві в духовці, посмажити з грибами, приготувати смачний сочевичний суп, і навіть борщ! І багато іншого..
І сьогодні пропоную приготувати смачний супчик з цвітною капустою і грибами. Додамо ще спецій і натертий кабачок – і отримаємо густий, ароматний і наваристий супец.
Складові:
- Картопля – 3 шт .;
- Цвітна капуста – 200 г;
- Кабачок – 1 маленький;
- Цибуля – 1 шт .;
- Морква – 1 шт .;
- Гриби – 200 г;
- Перець чилі – кілька кілець;
- Сіль за смаком;
- Зелень – пучок;
- Лавровий лист – 1 шт .;
- Рослинна олія – 3 ст.л .;
- Куркума, паприка, суміш перців – за смаком.
Покроковий рецепт з фото:
Очищений і нарізаний дрібно цибулю разом з тонко нарізаними кільцями перцю чилі обсмажити на олії хвилини 3. обсмажують відразу в каструлі.
Потім виклала нарізані печериці.
Обсмажила все разом 10 хвилин.
Потім кинула картоплю, нарізану кубиками.
Натерту морквину.
І слідом натертий кабачок.
Залишила на повільному вогні на 7 хвилин.
Всипала всі спеції, перемішала і залишила на вогні ще хвилин на 2.
Влила окріп.
Підготувала головний овоч:
Кинула розібрану на суцвіття цвітну капусту.
Довела до кипіння і залишила варитися до того моменту, поки картопля не почав розварюються.
Потім кинула лавровий лист і кріп.
Посолити. І через 5 хвилин вимкнула вогонь.
Ось і все, смачний грибний суп з цвітною капустою готовий!
Рецепт від Тетяни Ш. Приємного апетиту!