Дріжджовий рулет з фруктовою начинкою – це солодке і дуже смачне доповнення до чаю, має ніжну, повітряну текстуру, приємний фруктовий смак і солодкий аромат кориці. Начинка для рулету готується зі свіжої груші та яблук, родзинок без кісточок. У рецепті використовується коричневий цукор, додавання якого необов’язково. Можна додавати в тісто і начинку звичайний білий цукор або цукрову пудру.
Перевагою коричневого цукру є більш насичений карамельний колір випічки. Тісто для рулету будемо готувати з дріжджового тіста на основі кедрового молочка. Так як це важкодоступний інгредієнт, ви можете взяти будь-яку рослинну молоко без підсолоджувачів (кокосове, мигдальне, макове, кунжутне, соєва) або купити звичайне в магазині. За рахунок фруктової суміші начинка для рулету виходить соковитою, ніжною і ароматною, а тісто на рослинному молоці дуже м’яке, добре пропікається і має легкий, приємний горіховий смак.
Складові:
- цукор коричневий – 3,5 ст. л.
- молоко кедрового або інше – 120 мл.
- борошно пшеничне – 2,5 ст.
- сіль – 0,25 ч. л.
- дріжджі сухі – 7 м
- олія оливкова або соняшникова без запаху – 100 мл.
- мак – 0,5 ч. л.
- родзинки без кісточок – 2,5 ст. л.
- груша свіжа – 1 шт.
- яблуко свіже – 1 шт.
- вода – 1 ст. л.
- кориця мелена – 0,25 ч. л.
- ванілін за смаком.
Пшеничне борошно висипаємо в глибоку тарілку. Насипаємо до неї 2 ст. л. коричневого цукру. Перемішуємо.
Потім насипаємо сухі дріжджі і розмішуємо. Можна додати пресовані дріжджі – це 12-15 м
Наливаємо оливкова олія, перемішуємо тісто. За бажанням беремо будь-яку рослинну олію. Якщо будете використовувати соняшникову, то дивіться, щоб воно не мало запаху.
Насипаємо дрібку солі і ванілін за смаком. Можна додати ванілін у вигляді есенції. За бажанням насипаємо мелену корицю.
Кедрова молоко підігріваємо до 35-40 градусів. Молоко можна додавати гаряче, тому що дріжджі не спрацюють. Наливаємо невеликими порціями молоко і перемішуємо. Якщо кедрового молока немає, то можна додати соєве або інше на ваш вибір.
Коли ввели 2/3 частини борошна, то можна засипати в тісто половину столової ложки родзинок. Перемішайте до однорідності, гладкості і додайте решту борошна. Замішуємо тісто, і залишаємо опару підніматися в теплі на 1,5 години.
Грушу і яблука очищаємо, вирізаємо насіння. Потім нарізаємо м’якоть фруктів на невеликі шматочки.
Висипаємо до фруктам 1,5 ст. л. коричневого цукру і залишився родзинки. Перемішуємо.
Фрукти з цукром і родзинками висипаємо в невелику каструлю. Наливаємо воду і ставимо на вогонь. Фруктову начинку потрібно проварити до густого стану. При цьому вона стане коричневого кольору. Даємо охолонути суміші яблука і груші на тарілці.
Готове тісто викладаємо на стіл, ділимо на 3-4 частини. І кожну з них розгортаємо в коло. По краю викладаємо начинку.
Скачує в рулет. Краї потрібно защипати, а то начинка буде висипатися під час випікання в духовці.
На деко кладемо пергаментний папір і промазуємо її оливковою олією. Кладемо акуратно рулети і теж промазуємо маслом. Для того, щоб випічка вийшла красивою, посипаємо рулети маком, можна подрібненими горішками.
Випікаємо в духовці приблизно 45 хвилин. При цьому температура становить 190 градусів.
Теплий дріжджовий рулет з фруктами і корицею розрізаємо на скибочки в теплому вигляді.
Можна подавати до чаю. За рахунок яблук і груш начинка виходить не вологою, а соковитою. Смачного!