Солодкий рулет – два простих слова, але, скільки прекрасних спогадів вони навівають. … Багато ласуни віддадуть все, щоб спробувати шматочок нового смачного ласощі, ось і ми сьогодні будемо пробувати нову випічку. Рулет з пісочного тіста з начинкою з яблучного повидла та родзинок здасться вам звичайним, але повірте, в кожній випічці є своя родзинка, про яку ви дізнаєтеся в процесі прочитання рецепта. Поєднуючи найпростіші інгредієнти і ароматну начинку, отримуємо смачний рулет з найніжнішого тесту, що тане в роті. А що найголовніше в цьому рецепті, так це простота його приготування. Просто, доступно і смачно!
Солодкий рулет з пісочного тіста
Для приготування пісочного рулету з яблучним повидлом знадобляться:
Складові:
Для пісочного тіста:
- Маргарин або вершкове масло – 200 грам,
- Цукровий пісок – 100 грам,
- Оцтова есенція (70%) – 1 ч. Ложка,
- Яйце куряче – 1 штука,
- Сіль – 1 щіпка,
- Борошно пшеничне – 1 – 1,5 склянки.
Для начинки:
- Ізюм (будь без кісточок) – 100 грам,
- Яблучне повидло (або будь-який густе варення) – 200 грам,
- Солодкі сухарі 50 – 60 грам.
Процес приготування:
Підготуйте всі інгредієнти. Промийте ізюм і залийте його теплою водою, залиште на 15 – 20 хвилин або поставте на 1 – 1,5 хвилини в мікрохвильову піч, потім злийте воду і обсушіть.
Замісити тісто. Збийте яйце, цукровий пісок, сіль і оцет до однорідного стану.
Розтопити вершкове масло або маргарин і влийте, злегка остудити, в яєчну масу, перемішайте.
В кінці додаємо борошно. Не додавайте відразу всю муку в тісто, беріть невеликими порціями. В результаті має вийти м’яке і еластичне тісто.
Загорніть пісочне тісто в харчову плівку або пакет і відправте в холодильник на 20 – 30 хвилин.
Підготовлений родзинки змішайте з повидлом або будь-яким густим варенням, яке залежалось в ваших засіках. У мене вийшла дуже густа начинка, тому я ще додала, трохи сиропу з грушево – обліпихової варення.
Тепер про сухарі, для чого вони? Сухарі потрібні щоб ввібрати надлишки вологи з начинки, і не дати тісту стати мокрим.
Можна використовувати звичайні панірувальні сухарі, але у мене на Великдень було напекти багато пасок, і вони пішли на сухарі, а їх я вже подрібнити. Паски були з родзинками, тому і сухарики у мене були з родзинками, смачно дуже.
Дістаньте тісто з холодильника і розкачайте тонкий пласт товщиною не більше 1 см. При цьому не забудьте припорошити стіл борошном.
Пласт тесту посипте солодкими сухарями,
зверху викладіть начинку з повидла і родзинок, розрівняйте по всій поверхні.
Акуратно згорніть рулет, притискаючи краю, щоб не було порожнеч в рулеті. Деко змастіть рослинною або вершковим маслом і перекладіть на нього згорнутий рулет, відправте лист в заздалегідь розігріту до 200 градусів духовку на 30 – 35 хвилин, в залежності від потужності вашої духовки і товщини рулету.
Готовий рулет з повидлом потрібно залишити на деку для охолодження або перекласти його на решітку, де він охолоне швидше.
І тільки повністю остиглий рулет потрібно порізати і подати з чашкою чаю або кави. Варто відзначити, що рулет виходить дуже ніжним. Для такого солодкого пісочного рулету можна приготувати заварний крем, який чудово підкреслить смак начинки. Не бійтеся експериментувати на своїй кухні, готуйте із задоволенням!
Приємного вам апетиту!
Автор: Славяна.
Дріжджовий рулет – >>