Веганські рогалики з яблуками і смородиною



Домашня випічка – це не тільки ароматне, а й дуже смачне доповнення до гарячого або холодного напою. У зимовий період часу ми трохи обмежені свіжими фруктами і тим більше ягодами. Якщо яблука і цитрусові можна придбати в магазині, то зі смородиною або малиною справи йдуть складніше. Однак, якщо ви зробили влітку ягідні запаси, то начинку для рогаликів буде нескладно приготувати.

Рогалики з ягодами

Тісто для рогаликів будемо готувати з сухих дріжджів. Начинку зваримо з яблук, червоної і чорної смородини з додаванням коричневого цукру і манної крупи. В результаті отримаємо рум’яну веганські (пісну) випічку з соковитою і ароматною начинкою.

Складові:

  • дріжджі сухі – 0,5 ст. л.
  • борошно пшеничне – 2,5 ст.
  • крохмаль кукурудзяний – 0,5 ст.
  • кориця мелена – 0,25 ч. л.
  • цукор – 20 г.
  • олія соняшникова – 150 мл.
  • молоко соєве або інше рослинне – 180 мл.
  • смородина червона – 1 ст. л.
  • смородина чорна – 1 ст. л.
  • коричневий цукор – 3 ст. л.
  • вода – 1 ст. л.
  • крупа манна – 1 ст. л.
  • сіль – 0,25 ч. л.
  • мак – 1 ч. л.

Пісні рогалики з яблуками і ягодами смородини

Тісто буде підніматися деякий час, тому спочатку зробимо його. У тарілку просіюємо пшеничне борошно. Потім додаємо кукурудзяний крохмаль і сухі дріжджі.

 Насипаємо сіль і білий цукор, можна тростинний. Перемішуємо.

Наливаємо олію кімнатної температури. Перемішуємо тісто.

Насипаємо мелену корицю, тісто буде ароматний.

 Молоко розігріваємо в мікрохвильовці до теплого стану. Наливаємо в тісто, і розмішуємо. Ставимо в тепло тісто. Через годину воно добре збільшиться в об’ємі.

Яблуко очищаємо, а потім натираємо на крупній тертці. Змішуємо м’якоть фрукта з червоною і чорною смородиною.

Додаємо манну крупу і коричневий цукор. Наливаємо столову ложку води. Проварюємо на вогні близько 2 хвилин.

Начинці даємо охолонути в мисці. Вона вийшла густою і червоного кольору від смородини.

Тісто викладаємо на невелику кількість борошна, і вимішуємо куля. Тісто не прилипає, воно повітряне і м’яке.

Розкачуємо тісто коржем, і вирізаємо трикутники. На його широку сторону кладемо начинку – 1-2 чайні ложки.

Звертаємо рогалики. Кладемо їх на деко з папером для випічки.

Змащуємо рогалики соняшниковою олією. Посипаємо маком, можна ще покрити цукром.

Рогалики випікаємо в духовці при температурі 200 градусів. Вони будуть готові через 30-35 хвилин.

Подаємо рогалики з ягідно-фруктовою начинкою в теплому вигляді. Приємного чаювання!