Домашня випічка – це не тільки ароматне, а й дуже смачне доповнення до гарячого або холодного напою. У зимовий період часу ми трохи обмежені свіжими фруктами і тим більше ягодами. Якщо яблука і цитрусові можна придбати в магазині, то зі смородиною або малиною справи йдуть складніше. Однак, якщо ви зробили влітку ягідні запаси, то начинку для рогаликів буде нескладно приготувати.
Тісто для рогаликів будемо готувати з сухих дріжджів. Начинку зваримо з яблук, червоної і чорної смородини з додаванням коричневого цукру і манної крупи. В результаті отримаємо рум’яну веганські (пісну) випічку з соковитою і ароматною начинкою.
Складові:
- дріжджі сухі – 0,5 ст. л.
- борошно пшеничне – 2,5 ст.
- крохмаль кукурудзяний – 0,5 ст.
- кориця мелена – 0,25 ч. л.
- цукор – 20 г.
- олія соняшникова – 150 мл.
- молоко соєве або інше рослинне – 180 мл.
- смородина червона – 1 ст. л.
- смородина чорна – 1 ст. л.
- коричневий цукор – 3 ст. л.
- вода – 1 ст. л.
- крупа манна – 1 ст. л.
- сіль – 0,25 ч. л.
- мак – 1 ч. л.
Пісні рогалики з яблуками і ягодами смородини
Тісто буде підніматися деякий час, тому спочатку зробимо його. У тарілку просіюємо пшеничне борошно. Потім додаємо кукурудзяний крохмаль і сухі дріжджі.
Насипаємо сіль і білий цукор, можна тростинний. Перемішуємо.
Наливаємо олію кімнатної температури. Перемішуємо тісто.
Насипаємо мелену корицю, тісто буде ароматний.
Молоко розігріваємо в мікрохвильовці до теплого стану. Наливаємо в тісто, і розмішуємо. Ставимо в тепло тісто. Через годину воно добре збільшиться в об’ємі.
Яблуко очищаємо, а потім натираємо на крупній тертці. Змішуємо м’якоть фрукта з червоною і чорною смородиною.
Додаємо манну крупу і коричневий цукор. Наливаємо столову ложку води. Проварюємо на вогні близько 2 хвилин.
Начинці даємо охолонути в мисці. Вона вийшла густою і червоного кольору від смородини.
Тісто викладаємо на невелику кількість борошна, і вимішуємо куля. Тісто не прилипає, воно повітряне і м’яке.
Розкачуємо тісто коржем, і вирізаємо трикутники. На його широку сторону кладемо начинку – 1-2 чайні ложки.
Звертаємо рогалики. Кладемо їх на деко з папером для випічки.
Змащуємо рогалики соняшниковою олією. Посипаємо маком, можна ще покрити цукром.
Рогалики випікаємо в духовці при температурі 200 градусів. Вони будуть готові через 30-35 хвилин.
Подаємо рогалики з ягідно-фруктовою начинкою в теплому вигляді. Приємного чаювання!