Кисіль з яблук



Ідея приготувати кисіль з яблук прийшла до мене, коли старша дочка отруїлася і їй заборонили їсти що-небудь крім відвареного рису. Дуже захотілося урізноманітнити її дієту, але звичайний ягідний кисіль їй був протипоказаний. Пошукавши в інтернеті, з’ясувала, що одним з небагатьох напоїв, дозволених при відправленні, є яблучний кисіль. Благо тоді в холодильнику були свої яблучка в великій кількості.

Кисіль з яблук з крохмалем

Кисіль з яблук

Спробувавши цей густий напій, ми вирішили, що його можна вживати не тільки на дієті, так як він вийшов дуже смачний і поживний!

як приготувати яблучний кисіль покроковий фото рецепт

В цьому фото рецепті запропоновано додати до складу молоко або вершки, однак, молочний продукт в списку інгредієнтів не обов’язковий, особливо, якщо ви вирішили зварити напій в дні посту.

Складові:

Кисіль з яблук інгредієнти

  • яблука – 0,5 кг,
  • цукор – 2 ст. л.,
  • крохмаль – 1,5 ст. л.,
  • вода – 1,5 л.,
  • молоко (або вершки) за смаком.

Процес приготування:

Яблука порізати пластинками, прибрати серцевину. Шкірку можна не зрізати, вона дуже корисна для травлення. У процесі приготування ми її видалимо. Скласти часточки яблук в каструлю з водою і відправити на плиту.

Рецепт яблучного киселю

Варимо як компот, до м’якості яблук. Приблизно 10 хв після закипання.

Компот з яблук

Відкидаємо яблука на друшляк. Рідина не виливаємо! Ми залишаємо її в окремій каструльці.

Пюре з яблук кисіль

Яблука розминаємо до стану пюре. Робити це можна через сито. Шкірку викидаємо.

Яблучне пюре

Виходить ось таке яблучне пюре.

Яблучне пюре для компоту

З’єднуємо наш компот і яблучне пюре в одній ємності.

Крохмаль у холодній воді

Розводимо крохмаль в половині склянки води. Робити це потрібно обов’язково в холодній воді, інакше крохмаль згорнеться грудками.

Крохмаль яблучний кисіль

Тоненькою цівкою додаємо розведений крохмаль в каструлю, безперервно помішуючи.

Кисіль з яблук з крохмалем

Варимо яблучний кисіль з крохмалем ще 2-5 хвилин. Якщо хочете щоб кисіль був рідкий, вистачить 2-ух хвилин, якщо любите дуже густий – варіть 5 хв і більше. Це справа смаку. У готовий напій з яблук я додала трохи молока (приблизно 1ст.л. на склянку).

Як приготувати яблучний кисіль

Якщо ви готуєте корисний кисіль не по нагоди хвороби, а просто поласувати, можете замінити молоко вершками і додати їх у більшій кількості.

Кисіль яблучний з молоком готовий. Подавати його можна з печивом до полуденка. Смачного!

Як приготувати кисіль з яблук розповіла Савельєва Поліна, рецепт і фото автора.