Фокачча рецепт італійського хліба

Фокачча Лукана отримала свою назву на честь області Італії, Лукании (нині Базіліката), де її випікають. Від традиційної плоскої коржі з начинкою цей хліб відрізняється своєю оригінальною формою і красивим візерунком на зрізі м’якушки. Як і будь-яка італійська фокачча, ця випічка на основі дріжджового тіста, основними компонентами якого є вода, борошно та олію. Фокачча, рецепт якої представлений сьогодні, виходить пишною, повітряної, з хрусткою тонкою скоринкою. Начинкою для цього хліба з Лукании служить солодка мелена паприка. Вона забарвлює м’якуш фокаччи, малюючи на ньому характерні спіралеподібні візерунки, і надає випічці тонкий аромат.

Фокачча рецепт з фото

Фокачча

як спекти італійський хліб фокачча

Тісто для фокаччи цибулі можна приготувати в хлібопічці. Для цього потрібно змішати спочатку воду, сіль, цукор і рослинне масло. А потім додати борошно, дріжджі і встановити режим "Тісто". Однак дріжджове тісто любить тепло людських рук. Тому варто спробувати замісити його вручну.

Складові:

Фокачча інгредієнти

  • сухі дріжджі – 1 ч. л .;
  • вода – 160 мл;
  • сіль – 1 ч. л .;
  • цукровий пісок – 2 ч. л .;
  • борошно – 400 г;
  • рафінована рослинна олія – ​​6 ст. л .;
  • солодка паприка – 2 ст. л .;
  • морська сіль – 1 щіпка.

Процес приготування:

Всі продукти для тіста повинні бути теплими. Оптимальна температура – 25-28 градусів. Саме в цьому випадку і ще при відсутності протягів дріжджі найбільш активні і тісто добре піднімається. Для початку потрібно приготувати опару. Дріжджі слід змішати з цукровим піском, половиною норми води і ½ склянки борошна.

Борошно цукор дріжджі для опари

Опару необхідно перемішати до однорідності. Вона повинна стати схожою на рідкий кисіль без грудочок.

Опара для фокаччи

Опару слід поставити в тепло на 30 хвилин. Коли на її поверхні з’явиться пишна пінна шапка, можна приступати до наступного етапу приготування фокаччи лука.

Опара в тепле місце

В опару необхідно влити теплу воду, додати сіль і поступово ввести муку. Тісто має зібратися в грудку, відійти від стінок ємності, але залишатися досить липким. Потім слід додати 2 ст. л. рослинного масла. Найкраще використовувати рафінована оливкова олія, але підійде і соняшникова. Вимішувати тісто потрібно 10-15 хвилин.

Тісто для фокаччи

Після цього його слід накрити харчовою плівкою і залишити в теплі на 1 годину. За цей час під впливом дріжджів воно придбає пористу структуру і збільшиться вдвічі.

Як зробити тісто для фокаччи

Тісто потрібно обминути і розкачати на змащеній олією поверхні в пласт товщиною 5 мм. Йому слід надати прямокутну форму. Тісто необхідно змастити 1 ст. л. рослинного масла.

Розкатати тісто

Потім корж необхідно скласти втричі уздовж довгої сторони прямокутника.

Скласти корж втричі

Потім ще раз скласти втричі і знову накрити харчовою плівкою.

коржик фокаччею

Тісто для фокаччи має відпочити 30 хвилин. Після цього, не змішуючи шари, його необхідно розкачати в прямокутник товщиною 3-4 мм. Потім тісто слід змастити олією (2 ст. Л.) І посипати меленою паприкою.

Фокачча тонка рецептАкуратними масажними рухами паприку необхідно втерти в тісто, рівномірно розподіливши її по всій поверхні.паприка тісто

Після цього корж потрібно скачати уздовж довгої сторони у вигляді рулету.

Коржик фокаччею рулет

Потім рулет слід звернути в вигляді не тугий спіралі.

Рулет з тіста

Отриману равлика необхідно перекласти на деко застелений пергаментом і змастити олією (1 ст. Л.). Після цього фокаччу потрібно посипати цукровою паприкою і морською сіллю. Перед випічкою тісто має відпочити і ще раз підійти. Тому його потрібно накрити плівкою і залишити на 30 хвилин.

Фокачча рецепт з фото

Випікати італійський хліб необхідно в заздалегідь розігрітій до 250 градусів духовці 5 хвилин, а потім ще 15 хвилин при 220 градусах.

хліб фокачча

Зарум’яниться фокаччу Лукана потрібно перекласти на дерев’яну дошку і дати їй охолонути.

Фокачча рецепт

Як приготувати фокаччу розповіла Гаяне, рецепт і фото автора.