Багато господинь в наш час стали щасливими власницями хлібопічок. Ця помічниця дуже полегшує життя на кухні, так як дозволяє спекти смачний і ароматний хліб, не докладаючи великих зусиль і не витрачаючи дорогоцінного часу. Ось і я одна з тих, хто з безлічі рецептів вибирає найбільш цікаві та знімає пробу.
Скептики скажуть, що в супермаркетах великий вибір хліба, ось тільки що може бути краще ароматного, запашного хліба, випеченого у себе вдома?
Я останнім часом часто печу особливий хліб гречаний хліб. Ні в одному магазині такого хліба не купити! До того ж цей хліб не з гречаного борошна, а з вареної гречкою.
Так що якщо у вас залишилася гречана каша після обіду або вечері, приготуйте в хлібопічці або духовці цей смачний хліб.
Хліб з гречаною кашею
Скажу, що хліб з готової відвареної гречкою мені сподобався навіть більше, ніж просто хлібець з вівсяним борошном. Справа в тому, що така мука не містить клейковини, і безглютеновая випічка виходить низькою і Клеклі. Інша справа – запропонований рецепт хліба з гречаною кашею: високий, повітряний і пористий.
Складові:
- Борошно пшеничне – 420 грам,
- Дріжджі – 2 чайних ложки,
- Гречана каша – 150 грам,
- Яйце куряче – 1 штука,
- Вода – 240 мл,
- Сіль – 1,5 чайних ложки,
- Олія – 2 столові ложки,
- Цукор – 2 чайні ложки.
Процес приготування:
Послідовність завантаження сухих і рідких інгредієнтів має бути вказана в інструкції до вашої хлібопічки.
Якщо після вечері у вас залишилася деяка частина каші, це добре, вона прекрасно підійде для нашого хліба. Якщо ж ми готували вчора кашу, не біда, значить, вам потрібно взяти гречану крупу, перебрати її, зварити і остудити. Бажано, щоб гречка була розсипчастою.
На дно відерця хлібопічки покладіть дріжджі. Для цього рецепта я брала сухі швидкодіючі дріжджі «Саф-момент». Тепер висипаємо борошно, яку попередньо потрібно просіяти. Далі додаємо остигнула гречану кашу і розбиваємо яйце. Потім черга цукру і солі, поверх яких додаємо рослинне масло і воду.
Змішувати вручну нічого не потрібно, хлібопічка впорається з усім самостійно.
Залишилося виставити режим «Основний», скоринка повинна бути середня, а розмір булки XL (вага приблизно 900- 1000 г).
Як прозвучить сигнал, значить, хліб спікся, його потрібно вийняти з хлібопічки і остудити на решітці або дощечці.
Хліб з гречаною кашею в хлібопічці готовий. Його потрібно остудити і тільки потім нарізати.
Як бачите, в рецепті немає нічого складного. Всі інгредієнти потрібно просто скласти в правильній послідовності, як вказано в інструкції до вашої хлібопічки, і закрити кришку. Хліб за цим рецептом вийде високий, з хрусткою скоринкою і приголомшливим ароматом. Що найцікавіше, гречка в ньому абсолютно не буде відчуватися, а м’якуш вийде м’яким і пористим.
Думаю, і вам цей домашній хлібець припаде до смаку!
З повагою, Анюта і сайт Хороші рецепти!