Хліб з гречаною кашею

Багато господинь в наш час стали щасливими власницями хлібопічок. Ця помічниця дуже полегшує життя на кухні, так як дозволяє спекти смачний і ароматний хліб, не докладаючи великих зусиль і не витрачаючи дорогоцінного часу. Ось і я одна з тих, хто з безлічі рецептів вибирає найбільш цікаві та знімає пробу.
Скептики скажуть, що в супермаркетах великий вибір хліба, ось тільки що може бути краще ароматного, запашного хліба, випеченого у себе вдома?

Я останнім часом часто печу особливий хліб гречаний хліб. Ні в одному магазині такого хліба не купити! До того ж цей хліб не з гречаного борошна, а з вареної гречкою.

гречаний хліб

Так що якщо у вас залишилася гречана каша після обіду або вечері, приготуйте в хлібопічці або духовці цей смачний хліб.

Хліб з гречаною кашею

хліб гречаний

Скажу, що хліб з готової відвареної гречкою мені сподобався навіть більше, ніж просто хлібець з вівсяним борошном. Справа в тому, що така мука не містить клейковини, і безглютеновая випічка виходить низькою і Клеклі. Інша справа – запропонований рецепт хліба з гречаною кашею: високий, повітряний і пористий.

Складові:

  • Борошно пшеничне – 420 грам,
  • Дріжджі – 2 чайних ложки,
  • Гречана каша – 150 грам,
  • Яйце куряче – 1 штука,
  • Вода – 240 мл,
  • Сіль – 1,5 чайних ложки,
  • Олія – ​​2 столові ложки,
  • Цукор – 2 чайні ложки.

Процес приготування:

Послідовність завантаження сухих і рідких інгредієнтів має бути вказана в інструкції до вашої хлібопічки.

Гречаний хліб рецептЯкщо після вечері у вас залишилася деяка частина каші, це добре, вона прекрасно підійде для нашого хліба. Якщо ж ми готували вчора кашу, не біда, значить, вам потрібно взяти гречану крупу, перебрати її, зварити і остудити. Бажано, щоб гречка була розсипчастою.

Гречаний хліб в хлібопічціНа дно відерця хлібопічки покладіть дріжджі. Для цього рецепта я брала сухі швидкодіючі дріжджі «Саф-момент». Тепер висипаємо борошно, яку попередньо потрібно просіяти. Далі додаємо остигнула гречану кашу і розбиваємо яйце. Потім черга цукру і солі, поверх яких додаємо рослинне масло і воду.

Хліб з гречаною кашеюЗмішувати вручну нічого не потрібно, хлібопічка впорається з усім самостійно.

Хліб з гречкоюЗалишилося виставити режим «Основний», скоринка повинна бути середня, а розмір булки XL (вага приблизно 900- 1000 г).

хліб на сироватці в хлібопічці Панасонік Як прозвучить сигнал, значить, хліб спікся, його потрібно вийняти з хлібопічки і остудити на решітці або дощечці.

Хліб з гречаної кашіХліб з гречаною кашею в хлібопічці готовий. Його потрібно остудити і тільки потім нарізати.

Як бачите, в рецепті немає нічого складного. Всі інгредієнти потрібно просто скласти в правильній послідовності, як вказано в інструкції до вашої хлібопічки, і закрити кришку. Хліб за цим рецептом вийде високий, з хрусткою скоринкою і приголомшливим ароматом. Що найцікавіше, гречка в ньому абсолютно не буде відчуватися, а м’якуш вийде м’яким і пористим.

Думаю, і вам цей домашній хлібець припаде до смаку!

З повагою, Анюта і сайт Хороші рецепти!