Томатний хліб



Томатний хліб – несолодка випічка, яку можна швидко спекти в духовці, якщо ви обмежені в продуктах. Дріжджовий хліб готується на воді, але можна використовувати і молоко, а томатний соус можна приготувати самостійно або купити в супермаркеті.
Спекти томатний хліб ви зможете приблизно за годину. На приготування тіста у вас піде від 1 години до 3 годин в залежності від того, скільки у вас вільного часу.

томатний хліб

томатний хліб

томатний хліб рецепт в духовці

Складові:

  • вода – 1 стакан,
  • дріжджі сухі – 1,5 ч. ложки,
  • сіль – ½ ч. ложки,
  • цукор – 1 ст. ложка,
  • томатний соус з перцем – 100 мл,
  • борошно пшеничне – 1,5-2 склянки.

Процес приготування:

Воду підігрійте в мікрохвильовці до 40 градусів і перелийте в миску. Вона повинна бути глибокою, щоб зручно було готувати тісто, тому що в процесі воно має піднятися. У теплу воду засипте сухі швидкорозчинні дріжджі і цукровий пісок. Перешкодьте віночком або вилкою, щоб маса розчинилася, накрийте миску серветкою і поставте її в будь-який тепле місце. Через 15 хвилин засипте 0,5 склянки борошна і добре перемішайте, знову приберіть на 15 хвилин.

Тісто для томатного хліба

Поки тісто буде підніматися, можете приготувати томатний соус. Можна використовувати мультиварку. Очистіть помідори, солодкий перець. Додайте в чашу овочі, ложку цукру і солі і тушкуйте 20-30 хвилин. Подрібніть все блендером. Або просто купите томатний сік в магазині. Залийте його в миску з тестом і засипте сіль.

Томатний соус тісто

Додавайте поступово борошно, вимішуючи тісто. Коли воно стане м’яким і еластичним, змастіть руки рослинною олією і вимісити його ще раз.

Томатний соус тісто

Готове тісто для томатного хліба сформуйте в кулю і перекладіть у форму, змащену маслом. Дайте час на расстойку. Форму поставте в розігріту духовку і випікайте при температурі 170-180 градусів приблизно 30-40 хвилин.

Рецепт томатного хліба в духовці

Відразу після приготування хліб має хрустку скоринку, а на наступний день вже стає м’яким повністю.

Томатний хліб в духовці

Тому любителі хрустких кірочок повинні з’їсти хліб за один день.

Томатний хліб рецепт

Томатний хліб: автор рецепта і фото Хоновец Євгена