Томатний хліб – несолодка випічка, яку можна швидко спекти в духовці, якщо ви обмежені в продуктах. Дріжджовий хліб готується на воді, але можна використовувати і молоко, а томатний соус можна приготувати самостійно або купити в супермаркеті.
Спекти томатний хліб ви зможете приблизно за годину. На приготування тіста у вас піде від 1 години до 3 годин в залежності від того, скільки у вас вільного часу.
томатний хліб
томатний хліб рецепт в духовці
Складові:
- вода – 1 стакан,
- дріжджі сухі – 1,5 ч. ложки,
- сіль – ½ ч. ложки,
- цукор – 1 ст. ложка,
- томатний соус з перцем – 100 мл,
- борошно пшеничне – 1,5-2 склянки.
Процес приготування:
Воду підігрійте в мікрохвильовці до 40 градусів і перелийте в миску. Вона повинна бути глибокою, щоб зручно було готувати тісто, тому що в процесі воно має піднятися. У теплу воду засипте сухі швидкорозчинні дріжджі і цукровий пісок. Перешкодьте віночком або вилкою, щоб маса розчинилася, накрийте миску серветкою і поставте її в будь-який тепле місце. Через 15 хвилин засипте 0,5 склянки борошна і добре перемішайте, знову приберіть на 15 хвилин.
Поки тісто буде підніматися, можете приготувати томатний соус. Можна використовувати мультиварку. Очистіть помідори, солодкий перець. Додайте в чашу овочі, ложку цукру і солі і тушкуйте 20-30 хвилин. Подрібніть все блендером. Або просто купите томатний сік в магазині. Залийте його в миску з тестом і засипте сіль.
Додавайте поступово борошно, вимішуючи тісто. Коли воно стане м’яким і еластичним, змастіть руки рослинною олією і вимісити його ще раз.
Готове тісто для томатного хліба сформуйте в кулю і перекладіть у форму, змащену маслом. Дайте час на расстойку. Форму поставте в розігріту духовку і випікайте при температурі 170-180 градусів приблизно 30-40 хвилин.
Відразу після приготування хліб має хрустку скоринку, а на наступний день вже стає м’яким повністю.
Тому любителі хрустких кірочок повинні з’їсти хліб за один день.
Томатний хліб: автор рецепта і фото Хоновец Євгена