Горбуша смажена на сковороді



Горбуша – корисна і досить дешева риба. Але щоб вам і членам вашої сім’ї захотілося їсти її часто, важливо навчитися правильно готувати. А основна проблема горбуші, як і практично будь-який червоної риби, в тому, що вона виходить суха. Смачна соковита горбуша вийде, якщо вміти її правильно приготувати. Зробити її соковитою, а значить, і смачною, допоможе маринад. Він дуже простий, легкий і швидкий в приготуванні, до того ж, ще й бюджетний. Усі вхідні в нього компоненти, швидше за все, є в наявності у кожної господині. Така смажена горбуша на сковороді буде частим гостем на вашому столі!

Горбуша смажена на сковороді соковита і смачна

горбуша рецепт

У рецепті використовується малиновий оцет, але можна взяти будь-який – яблучний, бальзамічний або столовий.

як приготувати смажену горбушу на сковороді

Складові:

Смажена горбуша інгредієнти

  • горбуша – 1 тушка середнього розміру,
  • сіль – 0,5 ч.л.,
  • ріпчаста цибуля – 2 головки,
  • оцет 6-9% – 2 ст.л.,
  • рослинне масло – 3 ст.л. для маринаду + 2 ст.л. для смаження,
  • соєвий соус – 1 ст.л.,
  • суміш перців – 10 горошин,
  • лавровий лист – 2 штуки.

Процес приготування:

Маринад краще відразу ж готувати в посуді з щільно закривається кришкою і відповідної за розміром (з урахуванням риби і цибулі). З’єднайте разом соєвий соус, рослинна олія і оцет. Масло виберіть в залежності від власних уподобань – можна взяти як соняшникова, так і оливкова. Підійде і запашне нерафінована, і очищене.

Маринад для горбуші

Горошини перцю (суміш чорного, зеленого, білого і рожевого) розітріть в ступці або пропустіть через млин. Додайте суміш мелених перців і сіль. Ретельно розмішайте до максимально однорідної консистенції, щоб сіль і спеції розчинилися, а масло, соус і оцет з’єдналися.

Масло спеції оцет сіль

Очистіть цибулю і наріжте півкільцями. Надішліть до маринаду.

лук півкільцями

Ретельно перемішайте.

Маринад для риби

Горбушу промийте проточною холодною водою. Видаліть плавники і темну плівку. Добре промийте все всередині до світлого кольору і зникнення характерного рибного запаху. Поріжте на шматочки шириною близько трьох сантиметрів.

горбуша шматочками

Викладіть червону рибу до цибулі і маринаду. Ретельно перемішайте. Щільно закрийте кришкою. Надішліть в холодильник на 3 години. Бажано за цей час пару раз перемішати, але можна цього і не робити. Якщо ви обмежені в часі, то можна замаринувати горбушу швидше – від 30 хвилин до двох годин. Але в такому разі не забирайте її в холодильник.

Червона риба маринад

Добре розігрійте сковороду з маслом для смаження. Викладіть на неї рибу разом з цибулею і маринадом, додайте лаврушку.

Риба маринад цибулю лавровий лист

Обсмажуйте на сильному вогні протягом 10 хвилин під кришкою. Потім зніміть її, зменшіть вогонь до середнього і смажте ще 10 хвилин.

обсмажена горбуша

Розкладіть порційно разом з цибулею. Присипте свіжою зеленню (петрушки, кінзи або кропу).

Смажена горбуша зелень

При бажанні можна подати горбушу з будь-яким гарніром – картоплею, макаронами, кашею. А також подати до риби соус на основі майонезу, сметани або томатів.

смачна горбуша

Горбуша виходить дуже соковитою і смачною!

Смачного!

Як смачно приготувати горбушу розповіла Юлія Л, рецепт і фото автора