Місо суп з тофу
Місо суп – популярний суп японської кухні, який готується на основі пасти місо (паста буває червона або біла), бульйону даси (або Даші), який готується з мальків сардин або смугастого тунця., Також в суп додається соєвий сир тофу, водорості вакаме ( можна норі), зелена цибуля та інші інгредієнти, які вже не є обов’язковими, проте дуже часто використовуються: рисова локшина або локшина іншого сорту, гриби шиітаки або печериці, овочі.
Паста місо не містить продуктів тваринного походження, тому цілком підходить для вегетаріанського або пісного харчування. Місо готується з заграли соєвих бобів, червоного рису, ячменю чи пшениці. Класичний рецепт – це місо суп на основі червоної місо пасти. Але японська кухня не виключає і приготування супу зі світлою пастою.
Бульйон дасі в оригіналі готується з сушеної риби, в вегетаріанському варіанті рибу можна замінити на водорості комбу і гриби шиітаки. Коли ви готуєте бульйон для місо супу, ні в якому разі не доводьте воду до кипіння. Водорості не повинні кипіти, інакше будуть гірчити.
Вашій увазі простий, базовий рецепт приготування вегетаріанського місо супу з тофу і водоростями. За бажанням можна додати гриби шиітаки, печериці, рисову або гречану локшину, морква, картопля, цибуля, солодкий перець, цвітну капусту, броколі і т. Д.
складові
Що знадобиться для вегетаріанського Даші:
- 250 мл. води
- 250 мл. овочевого бульйону
- водорість комбу (приблизно, 5 см в довжину, як на картинці). Можна замінити на норі
Для вегетаріанського місо супу:
- 2 ст. л. червоної пасти місо
- 30 гр. шовкового тофу
- 2-3 пера зеленої цибулі
Базовий рецепт місо супу з тофу
Замочити водорість комбу в воді на 1 годину. Потім нагріти воду на плиті, не даючи їй закипіти. Як тільки вода почне закипати – вийняти водорості з води.
В ту ж каструльку влити овочевий бульйон. І поставити закипати.
Тим часом підготувати цибулю і тофу. Тофу нарізати на дрібні кубики.
Нашаткувати цибулю.
В окремому посуді залийте киплячим бульйоном. 2 ст. л. пасти місо. Збийте вінчиком або виделкою, щоб паста розчинилася.
Тепер можна влити місо бульйон в доси.
Додати тофу і проварити 1 хв., Не більше.
Вимкнути плиту. Присипати місо суп з тофу зеленою цибулею.
Солити японський суп не потрібно. Паста місо досить солона. Відварну водорість комбу можна нарізати на тонкі смужки і додати до бульйону.
Можна подавати на стіл.
Смачного!