Скумбрія солона з запахом диму



Скумбрія з рідким димом

Є такі прості способи засолу риби за 1-2 дня, коли і за часом немає витрат більших, а за якістю і смаку не порівняти з покупної рибкою. В такому домашньому варіанті немає місця ні харчовим добавкам, ні барвників.

Скумбрія солона в домашніх умовах може придбати приємний аромат диму і світлий відтінок копчення при додаванні в рецепт рідкого диму, а якщо тільки відтінку, то просто міцного чаю (заварки).

Скумбрія солона з рідким димом

Часу 1-2 дня – і смачна жирна риба солона в розсолі на ваш смак у вас на столі!

Отже, для рецепта солоної риби в розсолі будуть потрібні:

Складові:

  • 1 скумбрія свіжозаморожена,
  • 2 ст. л. з гіркою солі,
  • 1 десертна ложка цукру,
  • 50 мл рідкого диму,
  • 500 мл води.

Процес приготування:

скумбрія солона рецептПідготувати інгредієнти для засолювання риби.

Зручніше качатниці для соління риби будинку я форми не можу придумати. Кажуть, що роблять ще в розрізаної в області шийки пластиковій пляшці, але у мене такий спосіб не прижився.

розсіл для засолювання рибиТому в утятницу наливаємо 500 мл холодної кип’яченої води. Насипаємо для приготування розсолу сіль, цукор, розчиняємо їх у воді. Додаємо рідкий дим в воду.

Скумбрію розморожуємо, обов’язково відрізаємо голову, потрошимо і промиваємо проточною водою.

скумбрія солона в розсоліКладемо свіжу рибу в утятницу в підготовлений розсіл. Ми залишаємо для засолювання на 1-2 доби в холодильнику або на балконі, якщо там холодно ще.

скумбрія солона в домашніх умовахВиймаємо солону скумбрію з розсолу з рідким димом, чіпляємо гачок, або обв’язуємо ниткою хвостик і вішаємо над раковиною.

закуска з скумбріїЧерез 3-6 годин смачна скумбрія в якості закуски готова до вживання. З ріпчастою і зеленою цибулькою, та з чорним хлібом, мммммм ……! Пригощайтеся!

Приємного вам апетиту і хороших рецептів!