Є такі прості способи засолу риби за 1-2 дня, коли і за часом немає витрат більших, а за якістю і смаку не порівняти з покупної рибкою. В такому домашньому варіанті немає місця ні харчовим добавкам, ні барвників.
Скумбрія солона в домашніх умовах може придбати приємний аромат диму і світлий відтінок копчення при додаванні в рецепт рідкого диму, а якщо тільки відтінку, то просто міцного чаю (заварки).
Скумбрія солона з рідким димом
Часу 1-2 дня – і смачна жирна риба солона в розсолі на ваш смак у вас на столі!
Отже, для рецепта солоної риби в розсолі будуть потрібні:
Складові:
- 1 скумбрія свіжозаморожена,
- 2 ст. л. з гіркою солі,
- 1 десертна ложка цукру,
- 50 мл рідкого диму,
- 500 мл води.
Процес приготування:
Підготувати інгредієнти для засолювання риби.
Зручніше качатниці для соління риби будинку я форми не можу придумати. Кажуть, що роблять ще в розрізаної в області шийки пластиковій пляшці, але у мене такий спосіб не прижився.
Тому в утятницу наливаємо 500 мл холодної кип’яченої води. Насипаємо для приготування розсолу сіль, цукор, розчиняємо їх у воді. Додаємо рідкий дим в воду.
Скумбрію розморожуємо, обов’язково відрізаємо голову, потрошимо і промиваємо проточною водою.
Кладемо свіжу рибу в утятницу в підготовлений розсіл. Ми залишаємо для засолювання на 1-2 доби в холодильнику або на балконі, якщо там холодно ще.
Виймаємо солону скумбрію з розсолу з рідким димом, чіпляємо гачок, або обв’язуємо ниткою хвостик і вішаємо над раковиною.
Через 3-6 годин смачна скумбрія в якості закуски готова до вживання. З ріпчастою і зеленою цибулькою, та з чорним хлібом, мммммм ……! Пригощайтеся!
Приємного вам апетиту і хороших рецептів!