Гострі овочі з каррі і перцем чилі



Овочі каррі Овочі каррі з пекучим перцем чилі

Цей рецепт присвячується всім любителям гострої азіатської кухні. Літні, яскраві, соковиті овочі чудово поєднуються з пряними, гострими східними спеціями! Пекучий перчик чилі, ароматний каррі і кілька пучок традиційної для індійської кухні – Масалов – це все, що потрібно для перетворення сезонних овочів в оригінальне східне блюдо.

Рецепт вегетаріанський, тут будуть використані тільки овочі і спеції. Овочі можна брати в іншій кількості, тут лише наведено приблизний варіант. Якщо ви більше любите капусту брокколі, то можна з легкістю замінити їй кольорову капусту або додати до рецептом будь-які овочі за смаком.

Отже, щоб приготувати тушковані овочі каррі з перчиком чилі, нам знадобиться:

  • 1/2 цвітної капусти
  • 1 кабачок маленького розміру
  • 1 молода морква
  • 1 болгарський перець
  • 2 перцю чилі
  • 1/2 ч. Л. спеції каррі
  • 1/4 порошку Масалов (до складу індійської спеції входить гострий перець, тому в поєднанні з чилі овочі вийдуть дуже гострими)
  • 1 ст. л. рослинного масла (краще кокосове або кунжутне)
  • 50 гр. питної води
  • сіль, перець за смаком

Як приготувати овочі з каррі

Цвітну капусту розділити на суцвіття.

суцвіття цвітної капусти

Відокремити зелене листя від качана і вирізати качан. Листя і качан нарізати невеликими шматочками, вони також чудово підійдуть до овочевої страви. Кочан у цвітної капусти більш твердий (на відміну від суцвіть плода), тому багато хто не використовують цю частину в рецептах. Але це даремно, насправді, качан більш соковита і надають страві ще більше смаку і аромату. Теж саме можна сказати і про листя цвітної капусти! Ці яскраві, насичені кольори додадуть готовому блюду річної виразності і овочі будуть виглядати набагато ефектніше і смачніше!

Листи з цвітної капусти

Нарізати моркву пластинками або соломкою. Дуже зручно «настругати» морква. Просто зрізайте товсті пластинки з коренеплоду так, як ніби заточувати олівець лезом.

морква

Кабачок розрізати уздовж, а потім кожну частину – поперек, щоб вийшли півкільця.

кабачки

Видалити у болгарського перцю серцевину з насінням. Нарізати перець товстими смужками.

Солодкий перець

Підготувати спеції.

спеції

Налити в сковороду 50 гр. води і 1 ст. л. масла, додати перець чилі. Засипати кольорову капусту і всі спеції, через 3-4 хв. додати кабачок і моркву, а ще через 2-3 хв. засипати солодкий перець. Накрити кришкою і тушкувати деякий час. За 2-3 хв. до готовності вийняти чилі, а овочі посолити.

Додати моркву

Вода повинна повністю випаруватися, а овочі пустити сік. Блюдо вийде дуже соковитим і гострим, тому найкраще подавати тушковані овочі каррі до «нейтральним» каш, наприклад до рису, ячке, булгур і т. Д.

Тушковані гострі овочі

Смачного!