Лаваш рецепт з фото



Лаваш або «східний хліб», як його ще прийнято називати, широко поширений у більшості народів Азії. Але, не дивлячись на те, що ми живемо не в Азії, на наших столах теж знаходять застосування ці коржі. Причому лаваш буває як тонкий, так і товстий. Сьогодні мова піде про тонкий вірменський лаваш з прісного бездріжджового тіста.

На Сході жінки випікають лаваш в спеціальних печах, а ми з вами в умовах міської квартири будемо випікати домашній лаваш на звичайній сковороді, що зробить смак коржі гірше.

Як приготувати тонкий лаваш в домашніх умовах

лаваш

Хотілося відразу зазначити, що для проби не варто відразу брати велику кількість борошна і води, почніть з малого і коли у вас все вийде, можна збільшити пропорції.

Домашній лаваш

Складові:

  • Борошно пшеничне – 175 грам,
  • Вода – 80 мл,
  • Рослинна олія (рафінована) – 2 ст. ложки,
  • Сіль – 1 щіпка.

Процес приготування:

Пшеничне борошно просіваємо через дрібне сито в чисту миску. Відразу відкладіть 3 ст. ложки від загальної кількості, вона буде використана в процесі замісу прісного тіста.

У просіяне борошно додайте сіль. В середині гірки зробіть поглиблення. У поглиблення в борошні влийте чисту воду і рафінована рослинна олія.

Як приготувати тісто на лаваш

Замісити, в результаті повинно вийти еластичне тісто, яке скачайте в колобок і дайте відпочити 15 хвилин, не забудьте накрити тісто серветкою, щоб воно вкрилося щільною скоринкою.

лаваш покроково

Після того, як тісто відпочило, розділіть його на 6 рівних частин.

Кожну грудочку розкачати качалкою в тонкий корж, попередньо посипавши стіл борошном. Діаметр коржі не повинен перевищувати діаметр сковороди, на якій ви будете випікати лаваш.

Розігрійте добре сковороду, змащувати її не потрібно. Викладіть на розпечену сковорідку розкачане тісто і випікайте лаваш з двох сторін, обсмажуючи з кожної по 40 секунд.

Також лаваш можна випікати в духовці на деку.

Лаваш в домашніх умовах

Випечені коржі перекладіть на кухонну серветку або тарілку і відразу ж накрийте вологим рушником.

лаваш рецепт

Готовий лаваш використовуйте на свій розсуд: замість хліба, для приготування закусок, випічки і т.д. Адже лаваш – це універсальний продукт, його все частіше використовують не тільки в якості хліба, наприклад, з нього можна спекти листковий пиріг, штрудель, приготувати масу швидких закусок, і навіть лазанью можна приготувати з тонкого лаваша!

Як приготувати тонкі коржі без дріжджів розповіла Олена.

Приємного вам апетиту!